Guvernul sirian califică drept “iresponsabile” declarațiile lui Trump privind Înălțimile Golan

Publicat:

Guvernul sirian a condamnat declarațiile președintelui american Donald Trump, care a declarat joi că sprijină suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat de presă publicat de agenția națională de știri a Siriei, Guvernul de la Damasc a calificat declarațiile lui Trump ca fiind “iresponsabile” și a condamnat “părtinirea oarbă” a Statelor Unite față de Israel. În cadrul aceluiași comunicat, autoritățile siriene au anunțat că sunt dispuse să recupereze Înălțimile Golan “prin orice mijloace”.


Citește și : Trump: Jihadiștii au fost invinși „100%” în Siria

Președintele american Donald Trump a declarat joi că este timpul să sprijine suveranitatea israeliană asupra Înălțimilor Golan, teritoriu sirian ocupat de Israel în urma războiului din Orientul Mijlociu din 1967.

“După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască pe deplin suveranitatea Israelului față de Înălțimile Golan, care au o importanță strategică și de securitate critică pentru statul Israel și stabilitatea regională”, a declarat Trump prin intermediul unei postări pe Twitter.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, i-a mulțumit pe Twitter lui Donald Trump pentru gestul făcut “într-o perioadă în care Iranul încearcă să folosească Siria ca pe o platformă pentru a distruge Israelul”.

Israelul a luat în administrare Înălțimile Golan în anul 1981, dar celelalte guverne nu au recunoscut acest lucru. Siria a incercat să-și recâștige suveranitatea asupra acestei regiuni.

Citește și : „Totul este posibil” până la noua dată-limită a Brexitului: un acord, o amânare lungă sau revocarea articolului 50 (Tusk)

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.