Guvernul slovac va prezenta săptămâna viitoare un plan de relaxare graduală

Publicat:

Guvernul slovac va prezenta săptămâna viitoare un plan de relaxare graduală a restricţiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, a declarat marţi prim-ministrul Igor Matovic, precizând că se va proceda cu prudenţă pentru a se evita înrăutăţirea situaţiei, transmite Reuters, scrie agerpres.

Slovacia a interzis transporturile internaţionale de pasageri, evenimentele culturale şi sportive, a închis şcolile şi majoritatea magazinelor şi a impus plasarea în carantină timp de 14 zile a persoanelor care intră în ţară.


Citește și : Doi giganți farma se asociază pentru crearea unui vaccin anti-coronavirus

În contextul în care unele state europene analizează atenuarea, în diferite proporţii, a restricţiilor actuale, premierul slovac a declarat că guvernul nu se grăbeşte să redeschidă magazine sau instituţii şi că orice relaxare va fi decisă de experţii în sănătate, nu de economişti.

El a adăugat că o restartare a economiei va fi legată de situaţia din ţările partenere comerciale ale Slovaciei din restul Europei.

‘Trebuie să ţinem pumnii strânşi pentru Europa Occidentală pentru că de aceasta va depinde situaţia noastră internă’, a arătat Matovic.

Slovacia a raportat până acum 835 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi două decese.

Citește și : Mai mulți politicieni germani cer redeschiderea treptată a școlilor

Potrivit lui Ivo Matovic, cele mai recente date sugerează că propagarea virusului încetineşte, însă există în continuare semne de întrebare cu privire la situaţia din comunităţile marginalizate de romi şi din centrele de asistenţă socială, precum şi în legătură cu impactul comportamentului populaţiei în weekendul trecut, când s-a sărbătorit Paştele catolic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.