Guvernul spaniol va propune sărbători ‘diferite’: șase persoane la cină și petreceri de serviciu în exterior

Publicat:

Petrecerile de Crăciun în Spania ar putea fi limitate la șase persoane. Guvernul spaniol va propune sărbători „diferite” de Crăciun și Revelion, cu doar șase persoane la petreceri, încercând în același timp să mențină „sufletul și spiritul” sezonului festiv, scrie Reuters, citând El Mundo, informează mediafax.

Citând un proiect al Ministerului Sănătății care urmează să fie discutat cu șefii regionali din domeniul sănătății, El Mundo susține că Guvernul va recomanda ca petrecerile de la locul de muncă și adunările similare premergătoare sărbătorilor de iarnă să se desfășoare pe terasele restaurantelor sau oricum în exterior și să fie limitate la șase persoane.


Citește și : Poliția germană a întrerupt o înmormântare la care participau 400 de persoane

La conferința de presă în care a anunțat planul național de vaccinare care urmează să înceapă în ianuarie, ministrul Sănătății Salvador Illa nici nu a confirmat și nici nu a infirmat proiectul.

„Nimic nu este bătut în cuie, trebuie să găsim un consens cu privire la acest aspect (restricțiile de sărbători). Când vom decide, vom anunța măsurile”, a spus el.

Documentul propune „planificarea unui Crăciun diferit, fără a elimina sufletul și spiritul care îl fac una dintre cele mai iubite sărbători”.

Șefii regionali din sănătate pot face schimbări. De exemplu, autoritățile din Catalonia au spus că vor să permită adunări de până la 10 persoane de Crăciun.

Citește și : Austria înregistrează un record de decese de coronavirus și anunță când va începe vaccinarea în masă a populației

„Vom asculta (propunerile Guvernului central), dar vom lua propriile noastre decizii”, a declarat marți purtătorul de cuvânt a executivului catalan, Meritxell Budo.

Spania, care are peste 1,58 milioane de cazuri COVID-19 – fiind pe locul doi în Europa de Vest după Franța – și 43.131 de morți – a impus starea de urgență de șase luni în octombrie. Sunt restricții de circulație pe timp de noapte, între orele 23:00 și 6:00, deplasările între regiunile autonome sunt interzise, cu excepția motivelor de sănătate, familiale sau de muncă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.