X

Guvernul SUA acuză TikTok de încălcarea legilor privind protecţia vieţii private a copiilor

Guvernul SUA acuză TikTok de încălcarea legilor privind protecţia vieţii private a copiilor

Aplicaţia de partajare video Tiktok şi compania sa mamă chineză ByteDance nu au reuşit să împiedice copiii să se înscrie pe platformă şi au colectat în mod ilegal datele lor personale, a susţinut Departamentul de justiţie american într-un proces intentat vineri, scrie agenţia dpa.

Departamentul, împreună cu Comisia Federală pentru Comerţ (FTC), a intentat proces civil în care sunt invocate încălcări ale Legii privind protecţia copiilor, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Legea interzice operatorilor de site-uri web să colecteze, să utilizeze, sau să divulge informaţii cu caracter personal ale copiilor sub vârsta de 13 ani, cu excepţia cazului în care obţin consimţământul părinţilor acestor copii.

De asemenea, solicită operatorilor de site-uri web să şteargă informaţiile personale colectate de la copii la cererea părinţilor acestora.

“Departamentul de Justiţie se angajează să susţină capacitatea părinţilor de a proteja viaţa privată a copiilor lor”, a declarat adjunctul Procurorului General Brian Boynton, şeful diviziei civile a Departamentului de Justiţie.

“Această acţiune este necesară pentru a împiedica inculpaţii, care sunt infractori recidivişti şi care operează la scară largă, să colecteze şi să utilizeze informaţiile private ale copiilor mici fără consimţământul sau controlul părinţilor”.

Tiktok a declarat că nu este de acord cu acuzaţiile, afirmând că multe dintre acestea se refereau la evenimente şi practici din trecut care erau inexacte din punct de vedere faptic.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

În 2019, TikTok a acceptat să plătească 5,7 milioane de dolari pentru a soluţiona acuzaţiile FTC împotriva companiei sale Musical.ly, cu privire la colectarea de date de la copii sub vârsta de 13 ani fără consimţământul părinţilor.

TikTok este implicată în prezent într-o altă luptă juridică în SUA cu privire la o propunere de lege care ar forţa o schimbare a proprietarului.

Tags: ByteDanceFTCSUATikTok
Externe