X

Guvernul suedez analizează o eventuală modificare a legii pentru a opri incendierile Coranului

Guvernul suedez analizează o eventuală modificare a legii astfel încât să pună capăt incendierilor în public ale Coranului, având în vedere că astfel de incidente recente au afectat securitatea ţării, a declarat ministrul justiţiei, Gunnar Strommer, pentru cotidianul Aftonbladet, informează Reuters, potrivit agerpres

Un imigrant irakian în Suedia a dat foc unui exemplar al Coranului în faţa celei mai mari moschei din Stockholm săptămâna trecută, declanşând indignare în lumea musulmană şi condamnare din partea papei Francisc.

Citește și : Autorităţile britanice au confiscat canabis în valoare de peste 130 de milioane de lire într-o amplă operaţiune

Serviciile de securitate suedeze au atenţionat că astfel de acţiuni scad nivelul de siguranţă în ţară.

Poliţia a respins în acest an câteva cereri de organizare a unor proteste care urmau să includă şi arderea Coranului. Poliţia a invocat motive de securitate, dar tribunalele au întors aceste decizii, explicând că astfel de acte sunt protejate de legislaţia cuprinzătoare în domeniul libertăţii de expresie.

Joi, ministrul justiţiei a afirmat că guvernul analizează situaţia şi dacă este nevoie de modificarea legii pentru a permite poliţiei să respingă astfel de cereri.

‘Trebuie să ne întrebăm dacă ordinea actuală este bună sau dacă există motive să o regândim’, a declarat Gunnar Strommer pentru Aftonbladet.

El a adăugat că Suedia a devenit o ‘ţintă prioritară’ pentru atacuri.

‘Putem vedea că arderea Coranului săptămâna trecută a generat ameninţări pentru securitatea noastră internă’, a spus ministrul.

Citește și : Human Wrights Watch: Ucraina şi Rusia trebuie să înceteze să utilizeze bombe cu fragmentaţie

Incidentul a dăunat şi cererii Suediei de a adera la NATO, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan declarând că Ankara nu poate ratifica această candidatură înainte de a se pune capăt incendierilor Coranului.

Tags: coranGunnar StrommerStockholmSuedia
Categorii: Diaspora