X

Guvernul ungar a decis: Legea anti-LGBT se va aplica în vecinătatea bisericilor şi a şcolilor

Guvernul ungar a anunţat sâmbătă că dispoziţiile controversatei sale legi împotriva homosexualităţii se vor aplica în vecinătatea bisericilor şi a şcolilor, transmite AFP, potrivit agerpres

“Legea împotriva pedofiliei” a fost adoptată în iunie şi a fost iniţial menită să întărească sancţiunile împotriva abuzului asupra copiilor, dar i-au fost adăugate amendamente pentru a interzice promovarea homosexualităţii în rândul populaţiei cu vârsta sub 18 ani.

Citește și :  Demonstraţii în Italia și Franța împotriva introducerii certificatului verde

Decretul guvernului care stabileşte modalităţile de aplicare a legii reglementează “expunerea sau reprezentarea” produselor care “exprimă homosexualitatea” sau reprezintă o “abatere de la identitatea corespunzătoare sexului de la naştere”.

Vânzarea acestor produse va fi interzisă pe un perimetru de 200 de metri în jurul bisericilor, precum şi a şcolilor şi instituţiilor de protecţie a copiilor, a anunţat vineri executivul ungar.

Când aceste produse vor fi disponibile, ele vor trebui să fie vândute în ambalaje sigilate.

Legea a creat o nouă tensiune în relaţiile Ungariei cu Uniunea Europeană.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit-o “ruşine”, iar Comisia a lansat proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva Ungariei, argumentând că măsura încalcă regulile UE privind libertatea de exprimare, liberul schimb şi prestarea de servicii.

Această lege este privită ca parte a planului premierului naţionalist Viktor Orban de a transforma Ungaria într-o ţară aşa-zis “iliberală”, bazată pe valori creştine conservatoare.

Secţiunea ungară a organizaţiei Amnesty International a reacţionat la acest anunţ al guvernului de la Budapesta, apreciind că legea “va eşua mai devreme sau mai târziu”.

Citește și :  Sicilia declară stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni din cauza incendiilor de vegetaţie

 

“Între timp, este responsabilitatea tuturor să nu cedăm în faţa incitării condamnabile a guvernului”, a declarat ONG-ul sâmbătă pe Facebook.

Anumiţi analişti consideră că ofensiva preşedintelui Orban împotriva comunităţii LGBT are drept scop consolidarea bazei sale electorale conservatoare în pregătirea alegerilor de anul viitor.

Tags: bisericiscoliUEUngariauniunea europeanaUrsula Von Der Leyen
Categorii: Diaspora