Guvernul ungar ripostează după criticile lui Alexander Stubb la adresa lui Viktor Orban

Publicat:

Guvernul ungar a ripostat după ce Alexander Stubb, potenţial candidat la preşedinţia Comisiei Europene, a declarat sâmbătă că membrii Partidului Popular European (PPE) ar trebui să ia în considerare expulzarea din acest grup politic a premierului de centru-dreapta al Ungariei, Viktor Orban, Budapesta susţinând că atacurile politice contra sa sunt cauzate de refuzul de a susţine politica ‘liberalilor’ privind imigraţia, transmite MTI, potrivit Agerpres.

”Dacă Viktor Orban nu va respecta valorile PPE, atunci trebuie să părăsească” această familie politică, a declarat Stubb, pentru grupul media german Redaktionsnetzwerk Deutschland. El a adăugat că nu tolerează intoleranţa şi că restricţiile introduse de Orban asupra libertăţii de expresie şi de asociere sunt complet inacceptabile.


Citește și : Un militar american a fost ucis, iar un altul rănit, în urma unui atac în Afganistan

Parlamentul European a votat în septembrie pentru iniţierea unui proces de sancţiuni împotriva Ungariei pe motiv că Budapesta “încalcă grav” valorile fundamentale ale Uniunii Europene, o decizie care ar putea duce la pierderea dreptului de vot în cadrul UE. Totuşi, votul a divizat PPE. Rivalul lui Stubb pentru nominalizarea PPE, germanul Manfred Weber, a sprijinit sancţiunile, dar s-a exprimat împotriva excluderii lui Orban.

Centrul de informaţii publice al guvernului ungar a reafirmat că Viktor Orban şi Fidesz vor sprijini alegerea lui Manfred Weber drept cap de listă PPE pentru alegerile europarlamentare din mai 2019.

”Alexander Stubb este candidatul aripii liberale a PPE şi are o excelentă relaţie personală cu George Soros. Fidesz aparţine aripii creştin-democrate a PPE şi motivul pentru care Ungaria este atacată şi criticată este acela că Viktor Orban şi Fidesz nu susţin politica aripii liberale privind imigraţia”, menţionează declaraţia citată.

Manfred Weber şi Alexander Stubb se vor întâlni săptămâna viitoare la Helsinki, unde va avea loc congresul Partidului Popular European. Dacă PPE îşi va păstra majoritatea în Parlamentul European şi după alegerile europene din mai 2019, candidatul său i-ar putea succeda lui Jean-Claude Juncker în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene.

Citește și : Un avion de vânătoare MiG-29 s-a prăbuşit în Egipt; pilotul s-a catapultat

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.