Hackerii ameninţă că vor divulga datele medicale ale unor celebrităţi

Publicat:

Un grup de piraţi informatici a ameninţat cu publicarea datelor medicale furate a o mie de australieni celebri, în urma unui incident de securitate cibernetică calificat joi de autorităţile de la Canberra drept ”un enorm semnal de alarmă”, informează AFP, potrivit agerpres.

O cantitate de 200 de gigaocteţi de date au fost furate potrivit hackerilor, a anunţat Medibank, una dintre cele mai mari companii din domeniul asigurărilor private de sănătate din Australia.


Citeşte şi: Putin a decretat legea marţială în cele patru provincii ucrainene anexate – Black News

”Infractorul a furnizat un eşantion (de date înregistrate) pentru 100 de dosare”, a precizat asiguratorul într-un comunicat destinat bursei australiene.

”Aceste pretinse date conţin locul unde clientul a primit îngrijiri medicale, precum şi codurile corespunzătoare diagnosticului şi procedurilor sale”.

Asiguratorul a anunţat suspendarea acţiunile de la tranzacţionare după ce detalii referitoare la piraterie au fost publicate miercuri dimineaţă.

Infractorii cibernetici au ameninţat cu divulgarea sau vânzarea datelor începând cu 1.000 de personalităţi foarte cunoscute, dacă Medibank nu plăteşte răscumpărare.

Informaţiile personale a circa nouă milioane de australieni, adică aproape o treime din populaţie, au fost divulgate luna trecută în contextul unei acţiuni de piraterie care a vizat Optus, al doilea operator de telefonie mobilă din ţară.

Incidentul de securitate cibernetică de la Optus a fost una dintre cele mai ample violări de date din istoria Australiei.

Citește și: Menținerea la putere a lui Vladimir Putin e sigură deocamdată, dar riscurile se amplifică

Ministrul de Interne, Clare O’Neil, a declarat joi că securitatea cibernetică nu ar mai putea fi considerată ca fiind garantată.

”În combinaţie cu Optus, este un enorm semnal de alarmă pentru ţară”, a subliniat ea pentru postul de radio ABC.

”Este lumea nouă în care trăim. Vom fi supuşi neîncetat la atacuri cibernetice, în special de acum înainte”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

41 de militari moldoveni, detașați în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo

41 de militari moldoveni, detașați în misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo Armata Națională a detașat cel de-al 21-lea contingent de pacificatori în...

BANI.MD: România devine butelia de metan a R.Moldova

BANI.MD: România devine butelia de metan a R.Moldova Energocom anunță că urmează să creeze și să mențină stocurile de gaz pentru situații excepționale. Este vorba...

Omul lui Putin la București, convocat de urgență la MAE român

Omul lui Putin la București, convocat de urgență la MAE român Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat la...

Parlamentul a votat: Accesul la conținutul online cu caracter infracțional va fi blocat de poliție și serviciul de informații

Parlamentul a votat: Accesul la conținutul online cu caracter infracțional va fi blocat de poliție și serviciul de informații Accesul la conținutul web cu caracter...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.