X

Hackerii au atacat site-ul unui minister din Ucraina şi cer bitcoini pentru deblocarea lui

Site-ul Ministerului Energiei şi Industriei Cărbunelui din Ucraina (www.mev.gov.ua) a fost vizat marţi de un atac cibernetic, dar site-urile altor companii de stat din domeniul energetic nu au fost afectate, a declarat telefonic pentru Reuters o purtătoare de cuvânt a ministerului citat, conform agerpres.

În jurul orei 07:34 GMT, într-un mesaj postat în engleză pe site-ul menţionat hackerii cereau o răscumpărare în bitcoin pentru deblocarea paginii web a ministerului.

Citeşte şi: 18 oameni au murit într-un incendiu provocat în China. Piromanul a fost arestat 

Potrivit publicaţiei ucrainene Novoe vremea, hackerii au cerut o răscumpărare de 0,1 bitcoin (în jur de 900 de dolari).

‘Fişierele voastre cele mai importante au fost criptate (…). Poate că sunteţi acum în căutarea unor modalităţi de a recupera fişierele, dar vă pierdeţi timpul! Nimeni nu vă poate decripta fişierele fără serviciul nostru special de decriptare’, se spune în mesajul trimis de hackeri.

Citeşte şi: Bilanţul atacului de la Toronto: 10 morţi şi 15 răniţi; atacatorul, un bărbat de 25 de ani din Toronto

În cazul în care autorităţile nu vor plăti răscumpărarea cerută, atacatorii cibernetici ameninţă să distrugă întreaga informaţie de pe site-ul Ministerului Energiei în termen de zece ore, conform portalului Capital.ua.

‘Specialiştii noştri lucrează chiar acum … Nu ştim cât va dura până când problema va fi rezolvată’, a spus purtătoarea de cuvânt citată. ‘Ukrenergo, Energoatom – totul este în regulă cu site-urile lor, doar site-ul nostru nu funcţionează’, a adăugat ea.

Tags: bitcoinEnergiei şi Industriei Cărbunelui din Ucrainahackeriucraina
Categorii: Diaspora