Hackerii au atacat birourile ONU

Publicat:

Organizaţia Naţiunilor Unite a anunţat miercuri că un “atac cu multe resurse” s-a desfăşurat vara trecută asupra infrastructurii IT a birourilor sale din Geneva şi Viena, potrivit DPA, transmite şi agerpres.

“Identificarea sursei oricărui atac informatic rămâne difuză şi nesigură, prin urmare nu putem indica vreun potenţial atacator specific, dar a fost, după câte se pare, un atac cu multe resurse”, a declarat presei la New York un purtător de cuvânt al ONU, Stephane Dujarric.


Citeşte şi: Turcia dă vina pe Franţa pentru situaţia din Libia

“Ameninţarea unor viitoare atacuri continuă, iar Secretariatul ONU detectează şi răspunde zilnic la multiple atacuri de diferite niveluri de sofisticare”, a spus purtătorul de cuvânt.

Biroul ONU pentru Drepturile Omului, care a fost una dintre ţintele atacului cibernetic, a precizat că hackerii au reuşit să acceseze ID-urile de utilizator ale angajaţilor săi şi dispozitivelor sale, dar nu au obţinut şi parolele.

“Deşi hackerii au accesat o parte închisă a sistemului nostru în iulie 2019, serverele de dezvoltare pe care le-au accesat nu aveau date sensibile sau informaţii confidenţiale”, a precizat într-un comunicat instituţia cu sediul la Geneva.

Citeşte şi: Numărul deceselor creşte de la oră la oră. 1700 de noi cazuri de contaminare în China

Comunicatul a venit ca răspuns la informaţii apărute în mass-media, inclusiv în agenţia de ştiri The New Humanitarian, despre un document intern al ONU conform căruia zeci de servere au fost atacate. The New Humanitarian a scris că ONU a încercat să ţină ascuns acest atac informatic.

Atacul a stârnit îngrijorări în legătură cu un potenţial spionaj la Biroul ONU pentru Drepturile Omului, care colectează date umanitare şi care a atras uneori furia guvernelor autocrate pentru denunţarea încălcărilor asupra drepturilor omului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe

Filmările violurilor lui Gisèle Pelicot, prezentate pentru prima dată în public ca probe Imaginile și clipurile video din timpul abuzurilor lui Gisèle Pelicot au fost...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.