Hackerii au luat la ţintă Ministerul de Externe al Canadei

Publicat:

Ministerul de Externe al Canadei a fost vizat de un atac cibernetic săptămâna trecută, au confirmat luni agenţiile federale canadiene pentru securitatea cibernetică, citate de AFP, potrivit agrepres.

Consecinţele atacului, comis la 19 ianuarie, nu au fost remediate însă în totalitate, diplomaţii neavând luni acces la unele servicii online, a explicat într-un comunicat Secretariatul Consiliului de Trezorerie al Canadei, organism care gestionează administraţia publică canadiană.


Citeşte şi: SUA pun în stare de alertă 8.500 de militari – Black News

La o zi după acest atac, Centrul canadian pentru securitate cibernetică (CCC) a avertizat că infrastructura critică a ţării ar putea fi ţinta unor atacuri cibernetice, în special, dinspre Rusia.

Agenţiile federale au indicat luni că încă nu ştiu cine se află în spatele acestui atac.

“Pentru moment, nimic nu indică faptul că şi alte ministere au fost afectate de acest incident”, precizează Consiliul de Trezorerie al Canadei, menţionând că “guvernul canadian se confruntă zilnic cu atacuri cibernetice continue şi persistente”.

Acestea “pot rezulta din vulnerabilităţi ale sistemelor şi aplicaţiilor sau din atacuri deliberate, persistente şi ţintite din partea unor actori externi pentru a obţine acces la informaţii”, adaugă comunicatul.

Citeşte şi: Occidentul ameninţă Rusia cu consecinţe ‘grave’ – Black News

Tensiunile se acutizează din ce în ce mai mult în legătură cu Ucraina, Occidentul exprimând temeri privind o invazie rusească împotriva acestei ţări.

În ultimele zile, Kievul a afirmat că dispune de “probe” privind implicarea Moscovei într-un atac cibernetic de amploare care a vizat recent zeci de site-uri ale guvernului ucrainean. Kremlinul a dezminţit orice implicare. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile a cinci persoane și câteva...

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău Pe parcursul săptămânii trecute, la corturile de prim ajutor instalate de preturile de sector în...

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în această săptămână servicii stomatologice copiilor din raioanele Cahul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.