Hackerii nord-coreeni au înregistrat anul trecut un record de active sustrase pentru finanţarea programului nuclear al Phenianului

Publicat:

Hackerii din Coreea de Nord au sustras în 2022 mai multe active online ca oricând, prin intermediul diferitelor tipuri de atacuri cibernetice, pentru a genera venituri pentru Phenian şi a finanţa programul nuclear, transmite marţi dpa, potrivit agerpres.

Potrivit mai multor estimări, ar putea fi vorba de active cu o valoare mergând de la 630 de milioane până la 1 miliard de dolari.


Citeşte şi: Bilanţul cutremurelor din Turcia şi Siria a ajuns la aproape 4.900 de morţi şi riscă să crească – Black News

Astfel, ‘2022 a fost un an record pentru RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) în privinţa furtului de active’ online, potrivit unui raport confidenţial al experţilor ONU, la care dpa a avut acces.

În ultimii şase ani, se crede că hackeri angajaţi de Coreea de Nord au furat un total de aproximativ 1,2 miliarde de dolari online.

Banii, care de multe ori au fost investiţi anonim în criptomonede, au fost apoi utilizaţi de această ţară – supusă unor sancţiuni severe din partea comunităţii internaţionale – pentru a-şi finanţa programele nuclear şi de rachete.

Experţi ONU spun că au observat o accelerare în programele nucleare şi de înarmare ale Coreei de Nord, inclusiv creşterea stocului de material fisionabil, precum şi lansări de rachete în serie.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a anunţat anterior în cursul acestui an o ‘creştere exponenţială’ a numărului de focoase nucleare, într-o nouă escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreeană.

Atacurile cibernetice ale Coreei de Nord sunt atribuite, între altele, reţelei de criminalitate cibernetică denumită Lazarus Group, care are legătură cu Phenianul.

Citește și: Biden spune că incidentul cu balonul de spionaj nu a slăbit relaţia cu Beijingul – Black News

Experţii sesizează atacuri ransomware din ce în ce mai sofisticate şi atacuri ce vizează piaţa de criptomonede.

În aşa-numitele atacuri ransomware, piraţii informatici pătrund în sisteme, preiau controlul şi blochează accesul posesorilor. Datele sunt de obicei criptate şi numai după ce se plăteşte o răscumpărare, acestea sunt disponibile din nou.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții

Maia Sandu va întreprinde vizite de lucru în 3 mari orașe din Europa. Șefa statului invită diaspora la discuții În a doua jumătate a lunii...

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor

Cum va fi vremea în iulie: Zile de foc, cu temperaturi insuportabile în luna lui Cuptor Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prezentat astăzi perspectiva...

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO

Tîlvăr: România continuă să fie un contributor activ la întărirea capacităților de apărare ale NATO Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut luni, la sediul...

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună Kremlinul a descris luni drept un motiv de îngrijorare informaţia transmisă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.