Hackerii nord-coreeni reprezintă “o ameninţare avansată persistentă” (FireEye)

Publicat:

Hackerii nord-coreeni devin mai agresivi decât hackerii chinezi, a atras marţi atenţia o firmă americană specializată, spunând despre un grup de piraţi informatici având legătură cu Phenianul că reprezintă “o ameninţare avansată persistentă”, relatează AFP.

Este pentru prima dată când firma americană de securitate cibernetică FireEye acordă acest calificativ unui grup nord-coreean, potrivit agerpres.


Potrivit analiştilor, Phenianul îşi intensifică atacurile cibernetice parţial pentru a găsi surse de venit în faţa multiplelor sancţiuni la care este supus din cauza programelor sale balistic şi nuclear.

Citește și : Comuniştii ruşi îi acuză pe oamenii lui Putin că îl denigrează pe candidatul lor la alegeri

Coreea de Nord a fost acuzată că a orchestrat atacul cibernetic mondial care a avut loc anul trecut cu virusul Wannacry, lucru pe care Phenianul l-a respins cu fermitate.

FireEye a precizat că a identificat un grup de spionaj cibernetic pe care îl suspectează că este nord-coreean şi pe care l-a numit ‘APT37’, de la ‘Advanced Persistant Threat’ (‘ameninţare avansată permanentă’).

APT37 “îşi are sediul în principal în Coreea de Nord”, susţine firma americană. Ţintele alese “corespund intereselor de stat ale Coreii de Nord” şi “estimăm cu un grad ridicat de certitudine că APT37 acţionează cu sprijinul guvernului nord-coreean”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV

Trei filme cu Robert De Niro, în august la Warner TV Warner TV îl sărbătoreşte pe actorul şi regizorul american Robert De Niro, care împlineşte...

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: ‘Harris pentru America!’

Hollywood-ul sprijină decizia preşedintelui Biden de a-şi încheia campania electorală: 'Harris pentru America!' Hollywood-ul a reacţionat cu recunoştinţă la vestea că preşedintele SUA, Joe Biden, renunţă...

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes

Bruce Springsteen este oficial miliardar, potrivit Forbes Bruce Springsteen, muzicianul originar din New Jersey care a devenit vocea rock 'n' roll a clasei muncitoare, are...

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima

Doctoriţa ucisă la Brăila înmormântată la Chişinău. Soţul victimei ar fi comandat crima Doctoriţa ucisă în cabinetul său din Brăila a fost înmormântată astăzi la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.