Hackerii ruşi au atacat sistemele de vot din Florida

Publicat:

Hackeri ruşi au reuşit să penetreze sistemele de vot în două districte din statul american Florida, a anunţat marţi guvernatorul acestui stat din sud-vestul SUA, asigurându-i totodată pe alegători că nu a existat o manipulare a rezultatelor votului, informează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Recentul raport privind ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA, elaborat de procurorul special Robert Mueller, indica faptul că autorităţile federale suspectau că sistemul informatic electoral al unui district a fost atacat de hackeri.


Citeşte şi: Fiul lui Trump a acceptat să fie audiat în Senatul american

“Am avut recent o întâlnire la FBI cu privire la problema alegerilor menţionată în raportul Mueller”, a declarat guvernatorul Ron DeSantis în cadrul unei conferinţe de presă la televiziunea locală. FBI este poliţia federală. “Două districte din Florida s-au confruntat cu intruziuni în autoritatea de supraveghere a sistemelor electorale. Nu s-a manipulat nimic” în aceste sisteme, a dat el asigurări, adăugând totodată că datele privind votul au fost accesate.

Se pare că hackerii au folosit o campanie de tip spear-phishing pentru a ţinti compania implicată în sistemul de vot. O astfel de campanie implică trimiterea de emailuri care par legitime, dar care conţin de fapt linkuri ce permit penetrarea sistemelor.

Citeşte şi: Manifestaţii violente împotriva construirii unei catedrale în Ekaterinburg

Raportul Mueller a conchis că Rusia s-a amestecat în 2016 în alegerile din SUA, dar că nu a existat o complicitate între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz șocant în București. Un bărbat plimba cadavrul fostei iubite într-un cărucior, pe stradă

Caz șocant în București. Un bărbat plimba cadavrul fostei iubite într-un cărucior, pe stradă Un bărbat care transporta un cadavru într-un cărucior pe o stradă...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Accident pe traseul Chișinău-Ungheni, la intrare în satul Pîrlița: Un om a decedat

Accident pe traseul Chișinău-Ungheni, la intrare în satul Pîrlița: Un om a decedat Un șofer de camion, în vârstă de 60 de ani, și-a pierdut...

O fetiță de un an a murit, după ce a fost uitată în mașină cinci ore. Tatăl ei a crezut că a lasat-o la...

O fetiță de un an a murit, după ce a fost uitată în mașină cinci ore. Tatăl ei a crezut că a lasat-o la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.