Hackerii ruși au furat dovezi din ancheta lui Robert Mueller

Publicat:

Biroul procurorului special Robert Mueller a informat că un grup de hackeri ruși ar fi furat dovezi cu scopul de a afecta ancheta privind o firmă acuzată că ar fi sponsorizat propaganda rusă din timpul alegerilor prezidențiale din 2016, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Procurorii au declarat într-un proces că un utilizator Twitter cu numele de cont @HackingReston ar fi postat un mesaj online la 22 octombrie, prin care se lăuda că ar fi furat dovezi din anchetă.


Citește și: Procurorii americani ‘se țin scai’ de jurați: ‘Nu-l lăsați pe El Chapo să scape!’

“Avem acces la baza de date a probelor procurorului special Robert Mueller, după ce am spart un server cu informații privind propaganda rusă”, se arată în document.

Companiile numite în proces includ Internet Research Agency (IRA), Concord Management and Consulting LLC și Concord Catering.

Contul de Twitter oferea un link către un portal de distribuire a fișierelor, despre care se crede că ar fi conținut documentele lui Mueller privind compania “IRA și ingerințele ruse”.

Informațiile publicate online erau “alterate și diseminate ca parte a unei companii de dezimformare care avea ca scop discreditarea investigațiilor în desfășurare privind ingerințele ruse în sistemul politic din SUA”, au scris procurorii.

Citește și: Un vas plin cu migranți a naufragiat în Marea Caraibilor: Șapte morți și 23 de dispăruți

În aceeași zi, un jurnalist a contactat biroul lui Mueller pentru a informa că a primit un mesaj pe Twitter de la o persoană care susține că a spart baza de date a unei companii ruse care a primit dovezi de la firma de avocatură Reed Smith LLP.

Cu toate acestea, Biroul Federal de Investigații (FBI) nu a găsit dovezi că serverele americane au fost compromise, iar adresa IP a contului folosit pentru publicare materialelor provine din Rusia.

Administrația de la Moscova a negat orice implicare în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016. De asemenea, președintele american Donald Trump a transmis în mai multe rânduri că nu este implicat în nicio afacere cu Rusia și a catalogat investigația drept o „vânătoare de vrăjitoare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fermier thailandez, nevoit să ucidă 125 de crocodili siamezi, specie critic amenințată

Fermier thailandez, nevoit să ucidă 125 de crocodili siamezi, specie critic amenințată Natthapak Khumkad, un fermier thailandez, a omorât 125 de crocodili siamezi, specie pe...

Rata de încălzire a oceanelor aproape s-a dublat începând din 2005

Rata de încălzire a oceanelor aproape s-a dublat începând din 2005 Rata de încălzire a oceanelor aproape s-a dublat începând din 2005 şi mai mult...

Barbra Streisand i-a adus un omagiu lui Kris Kristofferson, colegul ei din ‘A Star Is Born’

Barbra Streisand i-a adus un omagiu lui Kris Kristofferson, colegul ei din 'A Star Is Born' Barbra Streisand i-a adus un omagiu lui Kris Kristofferson,...

Netflix a înregistrat o triplare a numărului de anulări ale abonamentului după ce președintele companiei a donat 7 milioane de dolari pentru Kamala Harris

Netflix a înregistrat o triplare a numărului de anulări ale abonamentului după ce președintele companiei a donat 7 milioane de dolari pentru Kamala Harris Netflix...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.