X

Hackerul britanic Lauri Love a câştigat recursul depus în faţa Curţii Supreme împotriva extrădării autorităţilor americane

Presupusul hacker britanic Lauri Love, a cărui extrădare este solicitată de SUA după ce ar fi furat informaţii clasificate de la agenţii americane precum FBI sau NASA, a câştigat luni recursul depus în faţa Curţii Supreme care împiedică să fie predat autorităţilor americane, relatează EFE.

În apelul pe care acesta l-a prezentat în faţa tribunalului, judecătorii au subliniat că recursul său a fost admis, astfel încât solicitantul “este liber” de extrădare, conform agerpres.

SUA îl reclamă pe Love, în vârstă de 32 de ani şi având sindromul Asperger, de presupuse cyber-atacuri comise în 2012 şi 2013, care i-au putea aduce o pedeapsă de până la 99 de ani de închisoare.

Citește și : Justiţia din Ucraina dă undă verde pentru extrădarea lui Mihail Saakaşvili

Hackerul britanic este acuzat că ar fi sustras date confidenţiale de la agenţii americane precum Rezerva Federală, Armata SUA, Pentagon, NASA sau FBI într-o serie de atacuri informatice comise în 2012 şi 2013.

Potrivit ziarului catalan El Diario, Love a fost arestat la 25 octombrie 2013 în casa părinţilor săi din Stradishall, o mică localitate din estul Marii Britanii. Poliţia a confiscat şase computere şi mai multe discuri. Lauri era considerat suspect de piratarea sistemelor informatice ale unor agenţii americane sensibile sau de furt de date de interes naţional.

Această serie de atacuri ar fi avut loc în cadrul operaţiunii grupului Anonymous #OpLastResort.

Hackerul britanic a fost de asemenea acuzat de furt de date de la Agenţia de Apărare Antirachetă a SUA ca represalii pentru sinuciderea în momentul în care urma să fie arestat a unui alt hacker, Aaron Swartz.

Când poliţia a descins la domiciliul lui Love şi-au dat seama că întregul conţinut informatic era cifrat. NCA britanic, echivalentul FBI american, i-a cerut să descifreze materialul, lucru pe care hackerul l-a refuzat.

Tags: Aspergercyber-atacuriFBIhackerLauri LoveNASASUA
Categorii: Diaspora