X

Hackerul care a atacat-o pe Merkel este judecat în Germania

Un bărbat în vârstă de 22 de ani, acuzat de comiterea unui atac cibernetic contra a aproape 1.000 de oameni, printre care oficialităţi politice, jurnalişti şi artişti, ale căror date personale au fost publicate pe internet, a fost trimis în faţa justiţiei, a anunţat marţi Parchetul din Frankfurt am Main, potrivit AFP şi agerpres.

Acuzat în special de ”spionaj de date” şi ”încălcarea legilor federale de protecţie a datelor”, dar şi de ”tentativă de şantaj”, el a difuzat, în perioada Anului Nou 2019, date confidenţiale despre aproape o mie de persoane, printre care cancelarul Angela Merkel, jurnalişti şi alte personalităţi publice.

Citeşte şi: Un nou cutremur puternic a zguduit Noua Zeelandă

”Între august 2015 şi ianuarie 2019”, el a accesat 73 de conturi de mesagerie sau de cloud folosind uneori funcţia care permite reiniţializarea unei parole uitate, au explicat procurorii germani.

De asemenea, conform acuzării, bărbatul a achiziţionat online informaţii deja piratate pe un site închis în ianuarie 2020 de către autorităţile americane.

Datele personale sustrase au fost publicate pe contul de Twitter ‘@_Orbit’, iar ulterior la începutul lui 2019 pe un cont de YouTube piratat.

Citeşte şi: Cadrele medicale spaniole au ieşit în stradă să protesteze

Individul a fost arestat în luna ianuarie la domiciliul său din regiunea Frankfurt, landul Hessa (Hessen, în limba germană), el afirmând că a acţionat în semn de protest împotriva declaraţiilor demnitarilor politici şi ale personalităţilor care ”îl agasau”.

Parchetul l-a mai acuzat pe acest bărbat de ameninţări false cu bombă, în trei rânduri, în 2016 şi 2018 şi de ”declanşarea de anchete” în urma unor acuzaţii false în 2017 şi 2018.

Tags: Angela Merkelatac ciberneticberlingermanialandul HessaParchetul din Frankfurt am Main
Categorii: Diaspora