Hackerul care a spart datele politicienilor germani ştia foarte bine să-şi acopere urmele

Publicat:

Hackerul care a scandalizat clasa politică din Germania prin publicarea de informaţii personale zilnic în decembrie a făcut mari eforturi să îşi ascundă urmele, au declarat joi oficiali într-o comisie parlamentară care examinează cazul, relatează DPA, potrivit agerpres.

Tânărul de 20 de ani pus sub acuzare – care a fost arestat duminică şi apoi eliberat luni după ce şi-a recunoscut fapta – ar fi învăţat tehnici informatice şi ar fi accesat şi dezvăluit informaţii personale ale unor indivizi pentru a protesta împotriva unor declaraţii publice pe care aceştia le-au făcut şi pe care el le-a considerat deranjante.


Citeşte şi: Poliţia mexicană a descoperit 20 de cadavre, majoritatea carbonizate

Suspectul şi-a şters hardul de 32 de ori şi a aruncat calculatorul pe care l-a folosit să publice informaţiile, a spus Holger Muench, şeful poliţiei federale germane, la întâlnirea cu uşile închise din cadrul comisiei parlamentare.

Ministrul de interne Horst Seehofer a fost de asemenea prezent la întâlnire. El a fost întrebat cât de sigure sunt autorităţile că suspectul a acţionat singur, aşa cum a spus acesta în arest.

Citeşte şi: Bărbatul, care ‘a plantat’ colete suspecte la ambasadele din Australia, a fost arestat

O agenţie federală, Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiilor (BSI), a fost criticată pentru că a ştiut de unele scurgeri de date din decembrie, dar nu a dezvăluit informaţia. Majoritatea oficialilor au aflat de actul de piraterie la 4 ianuarie.

Oficialii chemaţi la audieri în comisie au fost întrebaţi dacă au acţionat suficient în a-i informa pe cei afectaţi – printre care politicieni, jurnalişti şi celebrităţi – că numerele lor de telefon şi transcrierile conversaţiilor lor online au fost făcute publice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.