Haiti : Comisia Europeană pregătită să oprească finanţarea Oxfam în urma unui scandal sexual

Publicat:

Comisia Europeană le-a cerut luni liderilor Oxfam ‘să facă lumină’ asupra implicării unor membri ai acestui ONG într-un scandal sexual în Haiti şi a ameninţat că va opri finanţarea organizaţiei, relatează AFP.

‘Suntem gata să oprim finanţarea organizaţiilor care nu respectă regulile de etică’, a declarat o purtătoare de cuvânt a executivului european, responsabilă cu finanţările acordate de Uniunea Europeană cu titlu de ajutor umanitar, conform agerpres.


Organizaţia neguvernamentală britanică Oxfam a primit finanţare europeană în valoare de 1,7 milioane de euro în 2011, data presupuselor evenimente, a declarat purtătoarea de cuvânt.

Citește și : Germania : Viitorul guvern de coaliţie mai are câteva obstacole până să-şi poată începe funcţionarea

‘Aşteptăm ca organizaţia să facă de urgenţă lumină în acest caz’, a avertizat ea.

Responsabili ai ONG-ului sunt acuzaţi că au plătit tinere prostituate în Haiti în 2011, în timpul unei misiuni după cutremurul care a devastat ţara în 2010.

‘Comisia Europeană se aşteaptă ca partenerii săi să respecte regulile de etică şi să aibă toleranţă zero vis-a-vis de acuzaţiile despre abuzuri comise de organizaţiile care beneficiază de finanţare’ din partea UE , a mai spus oficialul european.

Oxfam, o confederaţie de organizaţii umanitare cu sediul în Marea Britanie, a dat asigurări că a lansat imediat o anchetă internă în 2011. Patru angajaţi au fost concediaţi şi alţi trei au demisionat înainte de încheierea investigaţiei, a afirmat Oxfam.

Comisia a informat că a primit un raport din partea Oxfam în august 2011. În raport se făcea referire la ‘comportamente sexuale inadecvate, intimidări, hărţuiri şi intimidări din partea personalului’, însă nu a menţionat ‘abuzuri asupra beneficiarilor’ ONG-ului şi nici ‘potenţiale abuzuri sexuale în care ar fi fost implicaţi minori’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.