Hamas condamnă la moarte prin spânzurare şapte palestinieni pentru ‘colaborare’ cu Israelul

Publicat:

Şapte palestinieni din Fâşia Gaza au fost condamnaţi duminică la pedeapsa cu moartea prin spânzurare pentru “colaborare” cu Israelul, a anunţat Ministerul de Interne din teritoriul controlat de mişcarea islamistă Hamas, potrivit AFP.

Tribunalul militar a pronunţat de asemenea condamnări cu închisoarea pe viaţă cu “muncă silnică” împotriva a altor şapte persoane, echivalentul a 25 de ani de închisoare în Gaza, potrivit unui comunicat al ministerului, scrie agerpres.


Citește și : Vasile Plevan riscă să fie REVOCAT din funcția de șef adjunct al PA

Conform legislaţiei palestiniene, orice condamnare la moarte prin spânzurare trebuie să fie aprobată de preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas.

Dar de când Hamas a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza în 2007, cu preţul unui cvasi-război civil, mişcarea islamistă a guvernat fără a se coordona cu ANP, cu sediul în Cisiordania.

În aprilie, două persoane au fost condamnate la moarte şi alte patru la închisoare pe viaţă pentru acuzaţii similare.

Cel puţin 17 condamnări la moarte au fost pronunţate în 2022 în Fâşia Gaza.

Naţiunile Unite au condamnat în septembrie 2022 executarea a cinci palestinieni în Gaza de către Hamas, calificând aceasta drept o “încălcare flagrantă” a legilor palestiniene.

Aproximativ 2,3 milioane de persoane trăiesc în Fâşia Gaza, un teritoriu palestinian care se află sub blocadă israeliană din 2007, notează AFP.

Citește și : Recean dorește integrarea cetățenilor din Transnistria

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CUTREMUR puternic în Japonia! A fost emisă alertă de tsunami

CUTREMUR puternic în Japonia! A fost emisă alertă de tsunami Un seism cu magnitudinea 7,1 s-a produs joi în sud-vestul Japoniei, urmat de avertizări privind...

Canada îi aduce acasă din Israel pe copiii diplomaţilor săi

Canada îi aduce acasă din Israel pe copiii diplomaţilor săi Guvernul Canadei a anunţat miercuri că a decis să-i retragă din Israel pe copiii şi...

Ucraina cere Mexicului să-l aresteze pe Putin

Ucraina cere Mexicului să-l aresteze pe Putin Ambasada Ucrainei în Mexic a cerut miercuri guvernului mexican să-l aresteze pe preşedintele rus Vladimir Putin, vizat de...

Bulgaria interzice „propaganda” LGBT în școli

Bulgaria interzice „propaganda” LGBT în școli „Promovarea și propaganda” LGBT a fost interzisă în instituțiile de învățământ din Bulgaria. Un nou amendament la Legea Educației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.