Hamas îl va răzbuna pe Haniyeh ucigând israelienii din străinătate

Publicat:

Hamas îl va răzbuna pe Haniyeh ucigând israelienii din străinătate

Ministrul israelian al Apărării Yoav Gallant a vorbit în timpul nopţii cu omologul său american, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, despre criza din Orientul Mijlociu, scrie ANSA, potrivit stiripesurse.ro.

„Discuția s-a concentrat în primul rând pe pregătirea comună și pe menținerea pregătirii și interoperabilității forțelor și capacităților israeliene și americane în fața amenințărilor continue din partea Iranului și a grupării Hezbollah împotriva Israelului”, a relatat biroul lui Gallant.


Citeşte şi: Vlad Filat se retrage din cursa alegerilor prezidenţiale – Stiripesurse.md

De asemenea, ministrul l-a informat pe Austin despre evoluțiile din Gaza, „descriind în detaliu rezultatele obținute de IDF: înfrângerea brigăzii Rafah și distrugerea a peste 150 de tuneluri în zonă”. Potrivit comunicatului, Austin și Gallant au vorbit și despre eforturile de a ajunge la un acord pentru eliberarea ostaticilor ținuți captivi de Hamas în Gaza.

Hamas îl va răzbuna pe Haniyeh ucigând israelienii din străinătate

Delegația de negociatori condusă de liderii Mossadului David Barnea și Shin Bet Ronan Bar a revenit joi seară în Israel după ce a prezentat la Cairo propunerea actualizată privind prezența armatei israeliene (IDF) de-a lungul axei Philadelphia și a trecerii Rafah, la graniţa dintre Gaza şi Egipt, raportează Ynet. Sâmbătă, Hamas ar trebui să primească noi detalii. Surse apropiate au spus că reuniunile de la Cairo s-au desfășurat într-un spirit pozitiv și productiv, iar lacunele au fost eliminate, astfel încât summitul de duminică să fie unul rapid şi eficient. Se pare că lucrările pregătitoare pentru acordul dintre Hamas și Israel privind încetarea focului în Gaza și eliberarea ostaticilor ar fi deja finalizate.

Între timp, mediatorii continuă pregătirile pentru summitul de duminică. În prezent, nu este clar dacă delegații Hamas vor fi prezenți la summitul de la Cairo și nu se știe încă dacă vor fi de acord să negocieze sau să respingă noua propunere. Înainte de summit, șeful CIA, Bill Burns merge în Egipt.

„Republica Islamică Iran salută dezvoltarea relațiilor cu Uniunea Europeană într-o atmosferă bazată pe respect reciproc și solicită un dialog pentru rezolvarea problemelor dintre ele și corectarea politicilor greșite ale țărilor europene”, a declarat noul ministru iranian de externe, Abbas Araghchi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu Înaltul Reprezentant pentru Politica Externă al Uniunii Europene, Josep Borrell, în care au fost abordate și ultimele evoluții din situația din Gaza.

Potrivit lui Mehr, la rândul său, Borrell și-a exprimat speranța că politicile de dialog și consultări între Iran și UE vor putea continua în timpul administrației președintelui Massoud Pezeshkian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În Europa încep testele pentru vaccinul ARNm împotriva cancerului pulmonar

În Europa încep testele pentru vaccinul ARNm împotriva cancerului pulmonar Un pacient din Marea Britanie este unul dintre primii europeni care participă la un studiu...

Renato Usatîi: Desemnarea Maiei Sandu pentru alegerile prezidențiale provoacă tensiuni în PAS

Renato Usatîi: Desemnarea Maiei Sandu pentru alegerile prezidențiale provoacă tensiuni în PAS Desemnarea Maiei Sandu pentru alegerile prezidențiale a generat nemulțumiri în interiorul Partidului...

Descoperire spectaculoasă lângă Târgu Neamț – relicve de acum 7000 de ani!

Descoperire spectaculoasă lângă Târgu Neamț - relicve de acum 7000 de ani! Specialiştii de la Complexul Muzeal Naţional (CMN) Neamţ au scos la lumină vestigii...

R. Moldova va exporta roșii proaspete în Israel

R. Moldova va exporta roșii proaspete în Israel Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează toți producătorii de roșii, despre acceptul țării Israel de a importa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.