X

Hamas le cere palestinienilor să se ‘mobilizeze’ împotriva restricțiilor privind accesul la moscheea din Ierusalim

Hamas le cere palestinienilor să se ‘mobilizeze’ împotriva restricțiilor privind accesul la moscheea din Ierusalim

Hamas le cere palestinienilor să se „mobilizeze” din cauza restricțiilor privind accesul la moscheea din Ierusalim. Asta după ce premierul a instituit o serie de restricții din rațiuni de securitate.

Benjamin Netanyahu va permite accesul la moscheea al Aqsa din Ierusalim în timpul Ramadanului „în cadrul condițiilor de securitate determinate de profesioniști”, a transmis biroul premierul israelian, potrivit Sky News, scrie stiripesurse.ro.

Citește și : Nebunie în Rusia: jurnaliști și protestari arestați pe străzi. Revoltă după moartea lui Navalnîi

În replică, Hamas le-a cerut palestinienilor să „reziste aroganței ocupației și să se mobilizeze și să mărșăluiască” către moschee.

Al Aqsa a fost de mai multe ori în centrul conflictelor ditre israelieni și palestinieni. Moscheea se află în inima orașului vechi, pe un deal cunoscut de evrei drept Muntele Templului și de musulmani ca Sanctuarul Nobil.

Complexul găzduiește două locuri sfinte pentru musulmani și are vedere la Zidul de Vest, un loc sacru de rugăciune pentru evrei.

Israelul a capturat locul în urma războiului din 1967 și ulterior l-a anexat împreună cu restul Ierusalimului de Est și cu părțile învecinate din Cisiordania.

Conform statutului de tipul „statu-quo” care guvernează zona, numai musulmanilor li se permite să se închine în complex. Alte conflicte au izbucnit după ce autoritățile din Israel au impus restricții de acces musulmanilor și după ce unii vizitatori evrei s-au rugat la fața locului, sfidând regulile.

Citește și : Lunga listă a victimelor lui Putin. Cine sunt oamenii despre care se crede că au fost asasinați la comanda liderului de la Kremlin

Tags: cisiordaniaFMIGazahamasisraelrazboi
Externe