HAOS în El Salvador! Armata A OCUPAT parlamentul – VIDEO

Publicat:

Militari şi poliţişti puternic înarmaţi au ocupat pentru scurt timp duminică parlamentul statului El Salvador, un eveniment fără precedent ce ilustrează tensiunea extremă dintre deputaţi şi preşedintele Nayib Bukele, care i-a somat pe aceştia să aprobe, în termen de o săptămână, un împrumut pentru echiparea forţelor armate, relatează luni AFP, potrivit agerpres.

Executivul şi deputaţii se confruntă de mai multe zile pe tema unui împrumut de 190 milioane de dolari destinat echipării forţelor armate pentru a lupta împotriva bandelor salvadoriene ‘maras’.


Citeşte şi: Lista completă a câştigătorilor Oscar 2020

Preşedintele Bukele, care ceruse Adunării să se reunească într-o şedinţă extraordinară în weekend pentru a aproba proiectul, a descins în incinta parlamentului, încercuită de militari echipaţi cu puşti şi veste antiglonţ, un fapt fără precedent de la sfârşitul războiului civil în 1992.

‘Dacă aceşti indivizi buni de nimic nu aprobă proiectul de control teritorial în această săptămână, le vom cere să se întrunească din nou duminica viitoare’, a afirmat preşedintele către susţinătorii săi, cu puţin înainte de a pătrunde în parlament şi a urca pentru scurt timp la tribună.

Nayib Bukele, instalat în funcţie în iunie 2019, guvernează cu o minoritate în parlament.

Citeşte şi: Europenii devin mai sceptici faţă de capacitatea NATO în raport cu Rusia

Ocuparea parlamentului de către militari a provocat îngrijorare în regiune şi dincolo de aceasta. ‘Desfăşurarea de poliţişti şi militari în Adunarea legislativă ne aduce aminte de epocile cele mai sumbre din istoria El Salvadorului’, a comentat organizaţia Amnesty International pe Twitter.

El Salvador, stat cu aproape 6,5 milioane de locuitori, este una din ţările cele mai periculoase din afara zonelor de conflict. În 2019, rata omorurilor a fost de 35,6 la 100.000 de locuitori, în cea mai mare parte legată de activitatea bandelor ‘maras’. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi minori ar putea ajunge după gratii după ce au furat un telefon mobil

Doi minori ar putea ajunge după gratii după ce au furat un telefon mobil Doi minori de 15 și 16 ani din mun. Chișinău și...

Hezbollah afirmă că a ucis soldaţi israelieni în sudul Libanului ca răspuns la invazie

Hezbollah afirmă că a ucis soldaţi israelieni în sudul Libanului ca răspuns la invazie Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat vineri că a lansat obuze...

Alertă meteo în Moldova! Sunt preconizate ploi puternice

Alertă meteo în Moldova! Sunt preconizate ploi puternice Atenție! Se strică vremea. A fost emisă alertă Cod galben de instabilitate atmosferică. Citește și: Război electoral la...

Parlamentul European trimite o misiune de monitorizare a alegerilor din R.Moldova

Parlamentul European trimite o misiune de monitorizare a alegerilor din R.Moldova Parlamentul European, care urmează să voteze săptămâna viitoare o rezoluție privind reziliența Republicii Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.