X

Haos şi panică într-o şcoală din Rusia. Un elev şi-a atacat colegii cu un topor şi sticle incendiare – VIDEO

Un adolescent şi-a atacat vineri colegii cu un topor şi cu un cocteil Molotov, într-o şcoală din Siberia, incidentul soldându-se cu şapte răniţi, între care doi grav, după ce la începutul săptămânii doi elevi au comis un atac cu cuţit în regiunea Permi (Ural), rănind o profesoară şi circa 15 colegi, relatează AFP şi RIA Novosti, potrivit agerpres.

Incidentul s-a produs la Ulan-Ude, în Buriatia, regiune din Rusia situată în apropierea frontierei cu Mongolia. Un adolescent de aproximativ 15-16 ani a ‘atacat elevi de 12-13 ani cu un topor şi apoi a aruncat o sticlă cu lichid inflamabil în incinta şcolii’, a anunţat Comitetul de anchetă de pe lângă Parchetul rus într-un comunicat.

Citeşte şi: Israelul îşi cere scuze pentru uciderea a doi iordanieni la ambasada sa din Amman

Atacatorul, reţinut între timp, a rănit şapte persoane, dintre care două se află în stare gravă, a indicat vicepremierul regiunii Buriatia, Viaceslav Ţibikjapov, citat de agenţia de presă Interfax.

Ministrul regional al sănătăţii Dambinim Sambuev a declarat că a fost un singur atacator. În prezent, acesta este în spital. ‘A suferit şi el – a încercat să se sinucidă, s-a rănit în zona abdominală’, a spus responsabilul menţionat, citat de newsru.com.

Acesta este al doilea atac din această săptămână într-o şcoală din Rusia. Luni, doi adolescenţi au atacat cu cuţitul colegi într-o unitate de învăţământ din Perm (Ural), făcând 15 răniţi, între care atacatorii s-au înjunghiat între ei.

Citeşte şi: Austria înfiinţează ‘unităţi de apărare a frontierelor’ împotriva migranţilor

Acest prim atac a relansat dezbaterea cu privire la securitatea în şcoli, un subiect sensibil în Rusia de la luarea de ostatici de către un comando pro-cecen în 2004 într-o şcoală din Beslan, în Caucazul de Nord, atac soldat cu 331 de morţi, între care 186 de copii.

‘Vom discuta, vom analiza cum a eşuat sistemul de securitate’, a promis vicepremierul rus Olga Golodeţ, citată de Interfax, adăugând că a dispus crearea unui grup de lucru în acest sens.

Tags: atacBuriatiacocteil MolotovDambinim SambueveleviMongoliaOlga Golodeţregiunea Permi (Ural)rusiascoalasiberiasiriaUlan-UdeViaceslav Ţibikjapov
Categorii: Știrile zilei