HAOS total după o operaţiune eşuată de capturare a fostului preşedinte kîrgîz – VIDEO

Publicat:

Forțele speciale au luat cu asalt reședința fostului președinte al Kîrgîzstanului, Almazbek Atambaiev, acuzat de corupție, însă susținătorii fostului lider au împiedicat trupele kirghize să-și îndeplinească sarcina, iar un militar a fost împușcat mortal în cursul confruntărilor violente.

Potrivit informațiilor disponibile, Atambaiev este în continuare la reședința sa, aflată la marginea capitalei Kîrgîzstanului, Bișkek, relatează postul BBC News, conform mediafax.


Citeşte şi: Trump a fost primit cu ostilitate în El Paso şi Dayton

Autoritățile au transmis că forțele speciale înarmate “doar cu gloanțe de cauciuc” au efectuat miercuri “o operațiune specială pentru a-l prinde” pe fostul președinte, însă susținătorii lui Atambaiev au tras cu muniție de război în trupele kirghize.

Ministerul Sănătății de la Bișkek a comunicat că 36 de persoane au fost rănite în confruntări, inclusiv câțiva membri ai forțelor de securitate. Un militar a decedat în urma rănilor primite.

Un reprezentant al fostului președinte a declarat că mai mulți membri ai forțelor speciale au fost capturați de susținătorii lui Atambaiev, lucru negat de autorități, informează agenția Tass.

Forțele de securitate s-au regrupat în apropierea reședinței lui Atambaiev, fiind indicii că va urma un nou raid.

Citeşte şi: Malta refuză pentru prima oară alimentarea unei nave umanitare

Atambaiev a fost președinte al țării între 2011 și 2017, fiind urmat de Sooronbai Jeenbekov, unul din aliații săi, însă relațiile dintre cei doi politicieni s-au răcit.

În iunie, autoritățile de la Bișkek au anulat imunitatea de care beneficia Atambaiev, care este acuzat de corupție. Fostul președinte însă a refuzat să dea curs solicitărilor poliției de a se prezenta la audieri, susținând că este persecutat din motive politice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21

Ziarul New York Times a identificat cea mai frumoasă carte a secolului 21 Prietena mea genială, de Elena Ferrante, tradusă în engleză de Ann Goldstein...

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.