X

HAOSUL pune stăpânire pe Africa de Sud! 32 de oameni au murit în violenţele stradale

Bilanţul violenţelor şi jafurilor care au loc în Africa de Sud de câteva zile a crescut la 32 de morţi, odată cu anunţul altor 22 de decese marţi dimineaţă de către prim-ministrul provinciei Kwazulu-Natal (KZN, est), informează France Presse, potrivit agerpres.

Bilanţul în provincia unde au început vineri violenţele a crescut la 26 de morţi, a anunţat Sihle Zikalala într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: UE ameninţă Belarusul cu suspendarea vizelor

La aceasta trebuie adăugaţi cei şase morţi din zona metropolitană Johannesburg confirmaţi luni seară de preşedintele Cyril Ramaphosa.

Zikalala a menţionat în special faptul că mai multe dintre aceste decese au avut loc în timpul “busculadelor în acest context de revolte”, fără a specifica locul.

Citeşte şi: Moscova răspunde la rezultatul alegerilor din R.Moldova: ‘ Vom consolida factorul transnistrean’

Primele incidente, cu drumuri blocate şi camioane incendiate, au avut loc vineri, a doua zi după ce fostul preşedinte Jacob Zuma a fost încarcerat, fiind condamnat la închisoare pentru sfidarea justiţiei.

Violenţele, jafurile şi incendiile s-au extins apoi în weekend în zona metropolitană Johannesburg, capitala economică a ţării.

Incidentele au continuat în noaptea de luni spre marţi, în special în Soweto, la vest de Johannesburg.

Tags: Africa de SudCyril RamaphosaJacob ZumaJohannesburgKwaZulu-Natalregiunea KwaZulu-NatalSihle ZikalalaSoweto
Categorii: Știrile zilei