Harkov a construit zeci de săli de clasă în stațiile de metrou pentru a proteja elevii de rachete

Publicat:

Forțată să-și protejeze elevii de amenințarea rachetelor rusești lansate de la mică distanță, Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a construit zeci de săli de clasă în stațiile de metrou pentru a permite elevilor să revină la cursuri, relatează Reuters.

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, avea o populație de peste 1,4 milioane de locuitori înainte ca Rusia să invadeze Ucraina în februarie 2022.


Citește și : Maia Sandu: Credem că R. Moldova va fi în siguranță atunci când țara noastră va deveni stat membru la UE

Unele părți ale orașului se află la mai puțin de 30 de kilometri de granița cu Rusia. Suburbiile sale nordice au fost marcate de lupte.

Școlile din Harkov au fost nevoite să predea online pe tot parcursul războiului, deoarece unele rachete rusești pot ajunge în oraș în mai puțin de un minut și timpul nu ar fi suficient pentru ca cei din clase să ajungă la un adăpost.

Primarul Ihor Terekhov a declarat că 60 de săli de școală au fost create în stațiile de metrou din Harkov înainte de începerea noului an școlar în septembrie. Astfel, există spațiu pentru peste 1.000 de copii.

Citeşte şi: Alaiba: Magazinele controlate de Șor din Aeroport au zile numărate

“Copiii vor putea să socializeze unii cu alții, să găsească o limbă comună, să comunice. Susțin absolut acest lucru”, a declarat Iryna Loboda, mama unui elev, în fața unei stații de metrou din centrul orașului unde au fost construite săli de clasă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Reuters: Rusia foloseşte drone ieftine pentru a localiza apărarea aeriană a Ucrainei

Reuters: Rusia foloseşte drone ieftine pentru a localiza apărarea aeriană a Ucrainei Rusia a început să includă drone noi, de fabricaţie ieftină, în atacurile sale...

VIDEO – Bază aeriană rusă din Crimeea, atacată de Ucraina

VIDEO - Bază aeriană rusă din Crimeea, atacată de Ucraina Ucraina a declarat vineri că forţele sale au efectuat o lovitură cu rachete asupra unui...

Ucraina “şantajează” ţările care sunt favorabile negocierilor de pace

Ucraina "şantajează" ţările care sunt favorabile negocierilor de pace Prin oprirea tranzitului ţiţeiului spre Ungaria şi Slovacia, Ucraina şantajează ţările care iau poziţie în mod...

UE transferă Ucrainei 1,5 miliarde de euro din activele ruseşti îngheţate

UE transferă Ucrainei 1,5 miliarde de euro din activele ruseşti îngheţate Uniunea Europeană va transfera Ucrainei 1,5 miliarde de euro încasări din activele ruseşti îngheţate,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.