X

Harkovul a fost bombardat intens la câteva ore după vizita ministrului german de externe

Oraşul Harkov a fost bombardat marţi seară, la câteva ore după ce ministrul german de externe Annalena Baerbock a făcut o vizită surpriză în acest oraş împreună cu omologul ucrainean Dmitro Kuleba, care a cerut Germaniei să furnizeze tancuri grele, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Cu cât o astfel de decizie este amânată mai mult, cu atât vor fi mai multe victime, cu atât vor fi mai mulţi morţi în rândul civililor”, a insistat Dmitro Kuleba.

Citeşte şi: ALERTĂ teroristă la Paris! Mai mulţi oameni au fost atacaţi cu cuţitul în Gara de Nord! – Black News

Ulterior, un jurnalist AFP a auzit mai multe explozii în oraş, care în ultima perioadă a fost cruţat de atacurile forţelor ruse.

“Rămâneţi în adăposturi. Ocupanţii bombardează din nou!”, a avertizat guvernatorul regional Oleg Sinegubov pe Telegram.

Nu a fost posibil să se stabilească imediat dacă aceste lovituri au provocat pagube şi victime.

Annalena Baerbocke a dat asigurări că Ucraina poate conta pe solidaritatea şi sprijinul Germaniei.

Şefa diplomaţiei germane a declarat că a oferit un nou pachet de ajutoare ce prevede 20 de milioane de euro pentru deminare şi tot atât pentru dezvoltarea reţelei de acces la internet Starlink. A anunţat, de asemenea, noi livrări de generatoare pentru infrastructura energetică bombardată sistematic de Rusia.

Citeşte şi: Dina Boluarte şi alţi responsabili, anchetaţi de parchetul peruan pentru ‘genocid’ împotriva manifestanţilor

Ucraina cere, în principal, livrarea de tancuri de luptă occidentale. Berlinul nu a răspuns încă favorabil solicitării sale de a livra vehicule blindate “Leopard 2”.

Harkov a fost ţinta unor bombardamente grele la începutul invaziei, dar forţele ucrainene au reuşit să apere oraşul. Frontul de luptă s-a îndepărtat şi se află în prezent la aproximativ 130 de kilometri de oraş.

Tags: Annalena BaerbockDmitro KulebaharkovOleg Sinegubovrusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina