Harry și Meghan au sărăcit. Milioane de dolari lipsă în ultima declarație fiscală a fundației lor de caritate

Publicat:

Harry și Meghan au sărăcit. Milioane de dolari lipsă în ultima declarație fiscală a fundației lor de caritate

Fundația Archewell, lansată de Prințul Harry și Meghan Markle în 2020, după ce s-au retras din rolurile avute în familia regală britanică și s-au mutat în California, este în centrul unui scandal din cauza unor probleme administrative, după ce s-a constatat că din ultima declarație fiscală a organizație ar lipsi donații importante.

Mai exact, fundația Archewell nu ar fi declarat 4 milioane de dolari în ultima declarație fiscală, potrivit Daily Mail, care notează că toate privirile sunt acum ațintite spre viitoarea declarație a ducilor de Sussex, potrivit stiripesurse.


Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Fundația prințului Harry și a lui Meghan Markle a primit două subvenții de peste 6 milioane de dolari în ultimii doi ani, care nu se regăsesc în ultima declarație fiscală a fundației, potrivit dezvăluirilor MailOnline.

Constatarea a generat speculații cu privire la ce s-a întâmplat cu milioanele „lipsă” ale ducilor de Sussex, deși Archewell susține că înregistrările sale, în care apar doar 2.000.911 de dolari, sunt corecte. Chiar MailOnline poate confirma că este legal și posibil ca diferența să apară pe următoarea declarație.

Fundația Archewell, catalogată, în trecut, „delincventă”

Discrepanța pe mijlocul căreia se fac speculații a apărut într-un moment cum nu se poate mai prost pentru fundația lui Harry și Meghan, căreia, la începutul acestui an, i s-a dat undă verde să cheltuiască și să strângă bani din nou, după ce oficialii Registrului pentru Organizații Caritabile și Strângeri de Fonduri din California au catalogat-o drept „delincventă”.

Până la jumătatea lunii mai, biroul procurorului general a confirmat că Fundația Archwell și-a recăpătat statutul de organizație caritabilă activă, urmând să semnaleze dacă vor apărea alte probleme similare.

Cine susține fundația caritabilă a lui Meghan și Harry

Archewell s-ar putea confrunta cu alte câteva luni tensionate, în timp ce Internal Revenue Service (IRS) așteaptă următoarea declarație fiscală a fundației, care ar putea face lumină cu privire la milioanele „lipsă” donate organizației celor doi duci.

Recenta dezvăluire poate alimenta speculațiile potrivit cărora fundația caritabilă a lui Meghan și Harry este susținută de o mână de donatori bogați, arată sursa citată.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Cele mai recente două subvenții au fost acordate în anul financiar 2022/23 – una în valoare totală de 6 milioane de dolari, de la Fidelity Charitable, iar alta, de 10 050 de dolari, de la Tisbet Philanthropy.

Nu este exclus ca donatorii individuali să fi folosit companiile pentru a dona banii în mod anonim, așa cum s-a întâmplat anterior cu alte donații mari făcute către Archewell, potrivit Daily Mail.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

METEO// Cer noros și ploi în nordul țării

METEO// Cer noros și ploi în nordul țării Pentru ziua de astăzi, meteorologii ne promit cer preponderent noros. Se așteaptă ploi, în special, în  raioanele...

Turcia și-a anulat participarea la un exercițiu NATO

Turcia și-a anulat participarea la un exercițiu NATO Ankara a insistat să nu depună planuri de zbor la FIR Atena, lucru care nu a fost...

Premier Energy anunţă că luni, 30 septembrie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere

Premier Energy anunţă că luni, 30 septembrie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că luni,...

Premierul rus se întâlneşte la Teheran cu preşedintele Iranului

Premierul rus se întâlneşte la Teheran cu preşedintele Iranului Premierul rus Mihail Mişustin se va întâlni luni cu preşedintele iranian Massoud Pezeshkian la Teheran, a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.