Hărţi oficiale ruseşti arată o retragere masivă a armatei din regiunea Harkov

Publicat:

O hartă a Harkovului – prezentată în weekend de către Ministerul rus al Apărării – arată o retragere de amploare a armatei ruse din această regiune, teatrul unei vaste contra-fensive ucrainene, relatează AFP, potrivit news.ro.

Potrivit acestei hărţi, prezentată într-un clip de informare şi difuzată duminică de către minister, armata rusă mai controla duminică doar o mică parte din estul regiunii Harkovului, după râul Oskol.


Citeşte şi: Zelenski spune că armata ucraineană a eliberat oraşul strategic Izium – Black News

În briefingul de sâmbătă, pe harta ministerului, armata rusă ocupa teritorii mult mai vaste în regiune, unde Kievul a anunţat în ultimele zile cuceriri teritoriale importante de la forţe ruse.

Citeşte şi: Alegeri legislative în Suedia: Stânga la egalitate cu blocul de dreapta/extremă dreapta – Black News

Armata rusă a anunţat sâmbătă că şi-a retras forţele din zonele Balakliia şi Izium, în estul Ucrainei., unde Kievul a înaintat în contra-ofensiva sa, cu scopul de a le ”regrupa” în apropiere de Doneţk, una dintre cele două ”capitale” separatiste proruse, un oraş situat mai la sud.

La începutul lunii, armata rusă a anunţat mai întâi o contra-ofensivă în sud, după care a efectuat, săptămâna trecută, o înaintare-surpriză şi fulger în nord-estul cucerit de ruşi, în regiunea Harkov.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

11 morţi în atacuri ruseşti în sudul şi estul Ucrainei

11 morţi în atacuri ruseşti în sudul şi estul Ucrainei Atacurile Rusiei împotriva unei localităţi în regiunea Zaporojie (sud) şi asupra unor aşezări în regiunea...

Zelenski și-a reînnoit apelul la arme cu rază lungă de acțiune și apărare aeriană

Zelenski și-a reînnoit apelul la arme cu rază lungă de acțiune și apărare aeriană Președintele ucrainean Volodimir Zelensk și-a reînnoit apelul pentru mai multe arme...

Rusia susţine că a distrus 36 de drone lansate de Ucraina

Rusia susţine că a distrus 36 de drone lansate de Ucraina Sistemele ruseşti de apărare aeriană au distrus 36 de drone lansate de Ucraina în...

Coșmarul prin care a trecut o mare sportivă a Ucrainei din cauza lui Putin: “Mi-am sunat familia şi nu mi-a răspuns nimeni”

Coșmarul prin care a trecut o mare sportivă a Ucrainei din cauza lui Putin: "Mi-am sunat familia şi nu mi-a răspuns nimeni" Vedetă a sportului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.