X

Hărţi oficiale ruseşti arată o retragere masivă a armatei din regiunea Harkov

O hartă a Harkovului – prezentată în weekend de către Ministerul rus al Apărării – arată o retragere de amploare a armatei ruse din această regiune, teatrul unei vaste contra-fensive ucrainene, relatează AFP, potrivit news.ro.

Potrivit acestei hărţi, prezentată într-un clip de informare şi difuzată duminică de către minister, armata rusă mai controla duminică doar o mică parte din estul regiunii Harkovului, după râul Oskol.

Citeşte şi: Zelenski spune că armata ucraineană a eliberat oraşul strategic Izium – Black News

În briefingul de sâmbătă, pe harta ministerului, armata rusă ocupa teritorii mult mai vaste în regiune, unde Kievul a anunţat în ultimele zile cuceriri teritoriale importante de la forţe ruse.

Citeşte şi: Alegeri legislative în Suedia: Stânga la egalitate cu blocul de dreapta/extremă dreapta – Black News

Armata rusă a anunţat sâmbătă că şi-a retras forţele din zonele Balakliia şi Izium, în estul Ucrainei., unde Kievul a înaintat în contra-ofensiva sa, cu scopul de a le ”regrupa” în apropiere de Doneţk, una dintre cele două ”capitale” separatiste proruse, un oraş situat mai la sud.

La începutul lunii, armata rusă a anunţat mai întâi o contra-ofensivă în sud, după care a efectuat, săptămâna trecută, o înaintare-surpriză şi fulger în nord-estul cucerit de ruşi, în regiunea Harkov.

Tags: BalakliiaharkovIziumrâul Oskolretragererusiaucraina
Categorii: Război in Ucraina