X

Harvey Weinstein ar putea să se confrunte cu o rejudecare în noiembrie şi cu posibile noi acuzaţii

Harvey Weinstein ar putea să se confrunte cu o rejudecare în noiembrie şi cu posibile noi acuzaţii

Procurorii din Manhattan au declarat marţi unui judecător că anticipează un nou proces în noiembrie pentru Harvey Weinstein, în timp ce continuă să investigheze posibile noi acuzaţii de agresiune sexuală împotriva mogulului media căzut în dizgraţie, scrie The Guardian.

Vizibil slăbit, palid, Harvey Weinstein a participat la audiere într-un scaun cu rotile, avocatul său Arthur Aidala deplângând deteriorarea continuă a stării sale de sănătate. Producătorul în vârstă de 72 de ani este în prezent încarcerat în închisoarea Rikers Island din New York, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Procesul este programat pentru luna noiembrie

După anularea, la sfârşitul lunii aprilie, de către o curte de apel, a condamnării sale din 2020 pentru violarea în 2013 a unei actriţe, Jessica Mann, şi agresarea sexuală în 2006 a unei asistente de producţie, Mimi Haleyi, Harvey Weinstein urmează să fie rejudecat la New York în toamnă.

Această anulare a fost considerată un afront şi un pas înapoi pentru mişcarea #MeToo împotriva violenţei sexiste împotriva femeilor.

Dezvăluirile din 2017 despre agresiunile sexuale ale lui Harvey Weinstein au declanşat o undă de şoc globală şi au determinat multe victime să vorbească. Peste 80 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală sau viol, inclusiv Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Ashley Judd.

“Aşa cum am spus în 2020, au existat femei care nu erau pregătite să se angajeze în procesul legal. Unele dintre aceste femei sunt pregătite acum”, a declarat Nicole Blumberg, procuror, referindu-se, fără a da detalii, la cazurile de “agresiune sexuală violentă” şi “viol”, care nu ar fi afectate de termenul de prescripţie.

Procurorul a dat asigurări că acuzarea va fi pregătită pentru un nou proces în toamnă, referindu-se la luna noiembrie.

O nouă mărturie din partea Jessicăi Mann

Avocatul lui Harvey Weinstein, Arthur Aidala, a văzut acest lucru ca pe o recunoaştere a slăbiciunii şi a acuzat procuratura că a deschis o “linie fierbinte” pentru a găsi noi acuzatori. “Ei încearcă să găsească pe altcineva, cred că simt că acest caz al lor nu este suficient de puternic”, a declarat el după audiere.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Actriţa Jessica Mann, care a apărut marţi în instanţă, a anunţat deja că va depune din nou mărturie împotriva acuzatului într-un nou proces. Între timp, Harvey Weinstein rămâne în spatele gratiilor deoarece a fost condamnat şi el în 2023 la 16 ani de închisoare în Los Angeles pentru cazuri separate de viol şi agresiune sexuală. Acesta a făcut apel.

În timpul audierii, avocatul a cerut judecătorului să ţină cont de starea de sănătate a clientului său. “Nu este un om tânăr, este bolnav (…) diabetul său este la apogeu”, a deplâns el. Judecătorul a stabilit o nouă audiere procedurală pentru 19 iulie.

Tags: Harvey Weinstein
Diverse