Harvey Weinstein, dat în judecată într-un proces civil după ce a fost condamnat la Los Angeles

Publicat:

Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein, găsit deja vinovat de mai multe agresiuni sexuale asupra unui model într-un proces penal judecat recent la Los Angeles, a fost dat în judecată joi într-un proces civil de către această femeie, informează AFP, potrivit agerpres.

Fostul “rege” al cinematografiei, în vârstă de 70 de ani, producător al unor pelicule premiate precum “Pulp Fiction”, a fost găsit vinovat în decembrie pentru comiterea unui viol şi a două agresiuni sexuale în 2013 asupra acestui model european, care a depus mărturie în proces fără să-şi dezvăluie identitatea.


Citeşte şi: Liderii UE au convenit la summit măsuri mai stricte împotriva migraţiei ilegale – Black News

Pentru acestea, el riscă până la 18 ani de închisoare şi să îşi petreacă restul vieţii în spatele gratiilor, întrucât execută deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare după ce a fost condamnat la New York în 2020 pentru infracţiuni similare, sentinţă împotriva căreia a făcut apel.

Victima a intentat un proces la un tribunal din Los Angeles cerând despăgubiri civile. Consultată de AFP, această plângere nu precizează suma revendicată.

În 2021, un acord civil atribuise 17 milioane de dolari câtorva zeci de femei care îl acuzau pe fostul producător, însă acest fotomodel nu se număra printre ele.

Din 2017 şi de la primele acuzaţii care au dat naştere mişcării #MeToo, aproape 90 de femei, printre care Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow şi Rosanna Arquette, l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire, agresiune sexuală sau viol. Dar termenul de prescripţie a fost depăşit în multe dintre aceste cazuri, unele datând din 1977.

În procesul penal, apărarea lui Weinstein urmează să prezinte argumentele pentru rejudecarea procesului în cadrul unei audieri care va avea loc pe 23 februarie. Dacă apelul său va fi respins, pedeapsa sa va fi pronunţată în aceeaşi zi.

La procesul din Los Angeles, patru femei care nu şi-au dezvăluit identitatea l-au acuzat pe fostul producător că le-a constrâns să întreţină raporturi sexuale în hoteluri între 2004 şi 2013.

Acuzarea l-a prezentat pe Weinstein ca un “prădător” a cărui influenţă la Hollywood – filmele pe care le-a produs au primit peste 330 de nominalizări la Oscar şi 81 de statuete – a împiedicat mult timp victimele sale să vorbească, de teama repercusiunilor asupra carierei lor.

Citeşte şi: Cutremurul A DEPLASAT Turcia cu trei metri mai aproape de Grecia – Black News

În cele din urmă, juraţii au dat dreptate doar uneia dintre cei patru acuzatoare. Aceştia l-au găsit pe Weinstein nevinovat pentru acuzaţiile aduse de o a doua femeie şi nu au ajuns la un verdict în privinţa acuzaţiilor formulate de celelalte două.

Pe lângă problemele sale juridice din SUA, fostul producător este acuzat şi în Marea Britanie de agresiuni sexuale datând din 1996.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

360 de profesori tineri urmează să fie angajați în instituții de învățământ din 1 septembrie

360 de profesori tineri urmează să fie angajați în instituții de învățământ din 1 septembrie 360 de tineri, absolvenți ai științelor educației, urmează să se...

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA

Cum au „driblat” trei naționale de la EURO 2024 noua regulă UEFA Italia, Danemarca și Slovenia sunt trei selecționate care și-au asigurat prezența în optimile...

Continuă „nebunia”: PSG s-a răzgândit pentru a treia oară în privința înlocuitorului lui Kylian Mbappe

Continuă „nebunia”: PSG s-a răzgândit pentru a treia oară în privința înlocuitorului lui Kylian Mbappe PSG l-a pierdut pe Kylian Mbappe (25 de ani), căruia...

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C

Meteo duminică, 30 iunie 2024: Cer predominant însorit și maxime de până la 34°C Meteorologii anunță pentru ziua de duminică, 30 iunie, cer predominant însorit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.