X

Harvey Weinstein vrea să facă recurs la condamnarea sa pentru viol şi agresiuni sexuale

Fostul producător de la Hollywood Harvey Weinstein a anunţat marţi, într-un comunicat, că intenţionează să facă recurs la condamnarea sa pentru viol şi agresiuni sexuale de către un tribunal din Los Angels, care riscă să-i aducă aproape 18 ani în plus de închisoare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Weinstein, care ispăşeşte deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare după ce a fost condamnat la New York în 2020 pentru fapte similare, “este hotărât să-şi continue procedurile legale pentru a-şi dovedi în cele din urmă nevinovăţia”, potrivit unui comunicat transmis AFP de purtătorul său de cuvânt.

Citeşte şi: Comisia care anchetează asaltul de la Capitoliu recomandă INCULPAREA lui Trump – Black News

“Harvey este evident dezamăgit de verdict”, se arată în comunicat, subliniind că mărturia pe care se bazează condamnarea sa “oferă o bază solidă pentru un recurs”.

Harvey Weinstein, în vârstă de 70 de ani, care a produs filme de mare succes premiate, precum “Pulp Fiction” şi “The Artist”, a fost găsit vinovat luni de viol şi două agresiuni sexuale asupra unei femei într-un hotel din Beverly Hills în 2013, la sfârşitul unui proces care a prezentat modul în care acesta a abuzat de puterea sa la Hollywood pentru a agresa sexual mai multe actriţe.

Citeşte şi: Un vulcan din Ecuador a expulzează o coloană de cenuşă care afectează zone din capitala ţării – Black News

După două luni de proces, juraţii i-au dat dreptate uneia dintre cele patru femei care l-au acuzat pe fostul producător de la Hollywood. Cu toate acestea, juraţii l-au găsit nevinovat pentru acuzaţiile formulate de cea de-a doua femeie şi nu au emis un verdict asupra acuzaţiilor făcute de celelalte două.

Investigaţiile de presă care au scos la iveală primele acuzaţii în 2017 au alimentat mişcarea #MeToo, care a inspirat mai multe femei să acuze public de comportament neadecvat bărbaţi influenţi de la Hollywood şi nu numai.

Tags: agresiuni sexualeHarvey WeinsteinHollywoodlos angelesviol
Categorii: Știrile zilei