Hashd al-Shaabi anunţă o ripostă irakiană la fel de dură precum cea iraniană împotriva SUA

Publicat:

Unul dintre liderii grupării Hashd al-Shaabi, coaliţie paramilitară pro-Iran integrată în forţele regulate irakiene, a ameninţat miercuri Washingtonul cu o ‘ripostă nu mai puţin importantă decât răspunsul iranian’, după lansarea de către Iran a 22 de rachete asupra unor baze utilizate de către armata americană în Irak, informează AFP, potrivit agerpres.

Qais al-Khazali, inclus cu câteva zile în urmă pe lista cu ‘terorişti’ a SUA, a afirmat într-un tweet că ‘prima ripostă iraniană la uciderea comandantului martir Soleimani’ a ‘avut loc’. ‘A venit timpul pentru prima ripostă irakiană la asasinarea comandantului martir Abu Mehdi al-Muhandis’, a adăugat el.


Vezi și: Iranul ATACĂ o bază americană din Irak – VIDEO

‘Această ripostă nu va fi mai puţin importantă decât riposta iraniană, este promisiunea noastră’, adaugă el în acelaşi mesaj pe Twitter.

Din octombrie, zeci de rachete au vizat soldaţi şi diplomaţi americani în Irak, atacuri care nu au fost niciodată revendicate, dar unele dintre ele au fost atribuite de către Washington facţiunilor pro-Iran.

Marţi seara, cu doar câteva ore înainte de lansarea a 22 de rachete sol-sol asupra bazelor Ain al-Assad (vest) şi Erbil (nord), unde staţionează unii dintre cei 5.200 de soldaţi americani desfăşuraţi în Irak, facţiunile proiraniene din ţară au anunţat formarea unui front comun împotriva Washingtonului.

Acestea au anunţat că vor coordona cu Iranul şi Hezbollahul libanez, aliat al Teheranului, ‘un răspuns sever şi studiat asupra forţelor americane teroriste’, aşa cum au fost desemnate în aceeaşi zi într-o reuniune de urgenţă de către parlamentul iranian.

Citește și: Un avion de pasageri S-A PRĂBUȘIT în Iran. Cel puțin 170 de oameni au murit!

‘Puşcaşii marini americani trebuie să intre imediat în ascunzătorile lor pentru a-şi pregăti sicriele, întrucât ‘batalioane de rezistenţă internaţională’ au fost formate’, ameninţă aceste puternice grupuri armate.

Uciderea lui Abu Mehdi al-Muhandis, care ocupa o poziţie importantă la Bagdad, întrucât Hashd al-Shaabi face parte din forţele regulate, a provocat indignare în Irak.

Parlamentul irakian a votat anterior o rezoluţie prin care cere guvernului să expulzeze trupele străine din ţară, iar premierul irakian demisionar Adel Abdel Mahdi a transmis acest mesaj tuturor şefilor de stat, miniştrilor şi ambasadorilor cu care a vorbit în ultimele cinci zile.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România La alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an din România,...

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.