Hassan Rouhani începe o vizită oficială în Irak

Publicat:

Președintele iranian Hassan Rouhani va începe luni prima vizită oficială în Irak, menită să îmbunătățească relațiile dintre cele două țări, a anunțat luni postul de televiziune de stat din Iran, citat de Reuters, potrivit mediafax.

Vizita reprezintă un mesaj puternic pentru Statele Unite și pentru aliații lor din regiune că Iranul încă domină Administrația de la Bagdad, un motiv de conflict între Administrațiile de la Washington și Teheran.


Citește și: Maduro decretează o nouă zi liberă în Venezuela

„Suntem foarte interesați să îmbunătățim relațiile cu Irak, în special în domeniul transporturilor. Avem proiecte importante care vor fi discutate în cadrul acestei vizite”, a declarat Hassan Rouhani pe aeroportul Mehrabad din Teheran, înainte de plecarea spre Irak.

În cadrul vizitei istorice de trei zile, vor fi semnate o serie de acorduri în domenii precum agricultură, transport, industrie și sănătate.

Citește și: Trump cere 8,6 miliarde de dolari în plus pentru zidul de la frontiera cu Mexicul

„Irakul este un alt canal prin care Iranul poate trece de sancțiunile incorecte impuse de Statele Unite. Această vizită va oferi oportunități pentru economia Iranului”, a declarat un oficial iranian care îl însoțește pe Rouhani în Irak.

Economia Iranului a intrat în declin în momentul în care președintele american Donald Trump a decis în luna mai 2018 să retragă Statele Unite din Acordul Nuclear, semnat în anul 2015 de Iran, SUA și șase mari puteri globale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.