X

Hassan Rouhani NU are trecută în agendă o întâlnire cu Trump

Preşedintele iranian Hassan Rouhani nu a prevăzut să se întâlnească cu omologul său american Donald Trump în marja sesiunii anuale a Adunării Generale a ONU, a anunţat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, citat de AFP, potrivit agerpres.

”Noi nu am prevăzut această întâlnire şi nu cred că acest gen de lucruri vor avea loc la New York”, unde marţi se deschide a 74-a sesiune anuală a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, a declarat Abbas Moussavi pentru postul public de televiziune iranian.

Citeşte şi: Trump dă undă verde pentru folosirea petrolului din rezervele americane şi ameninţă cu o ripostă dură

”Aşa cum am spus deja, dacă americanii reintegrează JCPOA (acronimul acordului internaţional semnat de marile puteri şi Iran în 2015) şi pun capăt terorismului lor economic, ei pot reintegra comisia comună şi pot discuta cu Iranul”, a adăugat oficialul iranian.

Pe fondul sporirii tensiunilor între Washington şi Teheran, Casa Albă a declarat recent că Trump nu exclude posibilitatea unei întâlniri cu Rouhani, dând asigurări că preşedintele american ”va reflecta” asupra acestei chestiuni.

Aceste declaraţii intervin după un atac cu drone contra a două obiective petroliere în Arabia Saudită, revendicat de rebelii houthi, ce sunt susţinuţi de Teheran.

Citeşte şi: Avion PRĂBUŞIT peste un cartier de case din Columbia! (VIDEO) Cel puţin 7 oameni au murit

SUA au atribuit responsabilitatea pentru atac Iranului, pe care l-au acuzat că au organizat un atac ”fără precedent contra aprovizionării energetice mondiale”, acuzaţii respinse de Teheran.

În cursul săptămânii trecute, Donald Trump afirmase că Iranul doreşte o întâlnire cu SUA, alimentând astfel şi mai mult speculaţiile privind o posibilă întrevedere tete-a-tete cu omologul iranian Hassan Rohani în marja Adunării Generale a ONU.

Tags: (JCPOA - Joint Comprehensive Plan of Action - planul de acţiune comun cuprinzător)Abbas Moussaviacord nuclearCasa AlbaDonald TrumpHassan RouhaniIrannew yorkONUSUAteheranwashington
Categorii: Sinteze