X

Hassan Rouhani va prezenta un plan de securite pentru Golful Persic la ONU

Președintele iranian Hassan Rouhani va prezenta un plan pentru securitate și cooperare în Golful Persic în cadrul reuniunii Adunării Generale a Națiunilor Unite, care va avea loc săptămâna aceasta la New York, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Arabia Saudită și Statele Unite au acuzat Iranul pentru atacurile de la 14 septembrie, care au vizat rafinării saudite.

Teheranul a negat acuzațiile privind atacurile din Arabia Saudită, care au fost revendicate de mișcarea houthi din Yemen, o grupare susținută de Iran.

Citește și : Zece morți și 16 răniți după ce şoferul unui camion a pierdut controlul şi a intrat într-o mulţime în sudul Chinei

“Anul acest vom prezenta un plan la ONU privind cooperarea Iranului cu alte state în regiune, pentru a crea securitate pentru Golful Persic și Marea Oman, cu ajutorul celorlalte țări”, a declarat Rouhani.

Acesta nu a prezentat mai multe detalii.

Președintele american Donald Trump a aprobat vineri planul privind trimiterea unor trupe suplimentare în Orientul Mijlociu, ca răspuns la atacurile din Arabia Saudită.

Citește și : Proteste în Hong Kong. Confruntări între manifestanţi şi poliţie

Rouhani a declarat că prezența forțelor străine în regiune va crea nesiguranță.

“Nu suntem un stat care să încalce frontierele altor țări, așa cum nu vom permite nici altora să încalce frontierele noastre”, a mai declarat Rouhani.

Tags: Arabia sauditagolful persicHassan RouhaniONUStatele UniteYemen
Categorii: Sinteze