Hawaii. Sute de case au fost distruse de lava vulcanului Kilauea

Publicat:

Sute de case au fost distruse de lava vulcanului Kilauea din Hawaii, unul dintre cei mai activi de pe mapamond, au anunţat marţi autorităţile, citate de AFP, potrivit agerpres.

“Am pierdut sute de case la Kapoho Beach Lots şi Vacationland, dar nu avem o cifră exactă”, a indicat Janet Snyder, o purtătoare de cuvânt a comitatului Hawaii.


Citeşte şi: Summitul Trump-Kim, la Hotelul Capella, pe Insula Sentosa, în Singapore (Casa Albă)

Noile daune materiale se adaugă celor 117 case distruse, de la începutul erupţiei din 3 mai, ceea ce a determinat evacuarea a 2.500 de persoane, a precizat sursa. Ultimele două cartiere afectate de lavă au fost din timp evacuate.

Una dintre casele distruse este cea a primarului comitatului Hawaii, Harry Kim, a indicat purtătoarea de cuvânt citată.

Potrivit Observatorului vulcanilor din Hawaii, un survol efectuat în cursul zilei de marţi a confirmat că lava a acoperit complet golful Kapoho şi a inundat cea mai mare parte din Vacationland, acoperind între altele plaja Kapoho, cu excepţia părţii sale de nord.

O serie de seisme s-au înregistrat în insulă în cursul nopţii de luni spre marţi. Unul dintre acestea, cu magnitudinea de 5,5%, a provocat un nor de cenuşă.

Citeşte şi: SUA insistă: Iranul trebuie să oprească îmbogăţirea uraniului

Lava a acoperit o suprafaţă de aproape 20 kilometri pătraţi de când vulcanul a intrat în erupţie.

Kilauea este unul din cei cinci vulcani pe care îi numără insula Hawaii, cea mai mare din arhipelag.

Oamenii de ştiinţă cred că activitatea vulcanică ar putea să anunţe o erupţie majoră, similară celei de la mijlocul anilor 1920.

Nu există însă pericole pentru viaţa localnicilor, întrucât zonele rezidenţiale cele mai expuse au fost evacuate, iar regiunea în care se află vulcanul – în sud-estul insulei – nu este foarte populată. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.