Hederlezul sărbătorit cu fast în Găgăuzia

Publicat:

Hederlezul sărbătorit cu fast în Găgăuzia

Găgăuzia a celebrat sărbătoarea națională Hederlez. Aceasta simbolizează trezirea naturii și începutul unui nou sezon agricol.

Citeşte şi: Putin l-a scos din schemă pe Serghei Şoigu; cine îi va lua locul la şefia armatei? – Stiripesurse.md


Festivitățile populare s-au desfășurat pe teritoriul fermei de cai “At-Prolin” din Ceadîr-Lunga, sub patronajul bașcana Evghenia Guțul și cu banii fugarului Ilan Șor, se arată într-un anunț pe Facebook.

Hederlezul sărbătorit cu fast în Găgăuzia

“Îi felicit pe toți cu ocazia sărbătorii noastre preferate. Haderlezul este imaginea poporului găgăuz. O sărbătoare a muncii, a dragostei pentru pământul natal, a cinstirii tradițiilor străvechi, a cordialității și ospitalității. Astăzi ne împărtășim unii altora abilitățile noastre, ne bucurăm de mâncăruri delicioase, cântece și dansuri. Ne bucurăm să avem oaspeți din toată Moldova”, a declarat Evghenia Guțul.

Programul a inclus distracții folclorice, curse de cai pentru premiul Bașcanului, degustare de bulgur – principalul fel de mâncare din bucătăria națională, și spectacole ale grupurilor de creație din autonomie. La festival a dominat o atmosferă de ospitalitate sinceră, coloritul găgăuz inedit putea fi simțit peste tot.

Evghenia Guțul a vizitat expoziția de meșteșuguri populare împreună cu ambasadorul rus Oleg Vasnețov și consulul general al Turciei la Comrat Adnan Hayal. De asemenea, printre oaspeții de onoare ai sărbătorii s-au numărat ambasadorul Ungariei, Sándor Szabó, ambasadorul Turciei, Uygar Mustafa Sertel, deputații în Parlamentul Moldovei Reghina Apostolova, Vasile Bolea, Alexandr Suhodolski și alți reprezentanți ai blocului politic “Victorie”.

În acest an, un număr record de spectatori au venit la Ceadîr-Lunga pentru a sărbători Hederlez. Practic, aici s-a adunat întreaga Găgăuzie, au fost mulți oaspeți din toată țara.

Hederlezul sărbătorit cu fast în Găgăuzia

Pentru copii a fost organizat un orășel de divertisment. Toate atracțiile au fost gratuite.

Principala surpriză a sărbătorii a fost reprezentația renumitului artist din Macedonia Riko Sanchez, care a interpretat hiturile de aur ale celebrei trupe “Gipsy Kings”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ploile torențiale fac ravagii în Nepal: cel puțin 11 oameni au murit

Cel puțin 11 persoane au decedat în Nepal în urma inundațiilor și alunecărilor de teren provocate de ploile torențiale care au durat zile întregi,...

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda

VIDEO/ Președintele Recep Tayyip Erdogan este în vizită-fulger în Germania, pentru a participa la partida Turcia-Olanda Președintele turc, Recep Erdogan, a fost în tribunele stadionului...

VIDEO – Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona

Sărbătoarea de San Fermin a început la Pamplona Cu o maree umană în alb şi roşu, oraşul Pamplona, din Nordul Spaniei, a deschis sâmbătă cele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.