Heiko Maas: Atacurile asupra civililor din Idlib reprezintă ‘crime de război’

Publicat:

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a afirmat joi că atacurile fără discernământ asupra civililor din provincia Idlib, din nord-vestul Siriei, reprezintă “crime de război” pentru care cei responsabili trebuie traşi la răspundere, transmite dpa, potrivit agerpres.

Guvernul sirian şi aliatul său Rusia “au obligaţia de a-i proteja pe civili”, dar în loc să facă acest lucru “bombardează infrastructura civilă, cum sunt spitalele şi şcolile”, a spus Maas, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU.


Citește și : Grecia îşi va înăspri controalele la frontieră pentru a preveni răspândirea coronavirusului

Aproape 950.000 de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în nord-vestul Siriei începând din decembrie anul trecut ca urmare a campaniei forţelor guvernamentale siriene din ultimul fief rebel, indică ONU.

Ministrul german de externe a făcut apel la Consiliul de Securitate să asigure acces deplin ajutorului umanitar în Siria, notând că “ajutorul transfrontalier rămâne de importanţă vitală”.

Luna trecută cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU au autorizat prelungirea livrării de ajutor umanitar în Siria pe la două puncte de frontieră cu Turcia, dar ca urmare a opoziţiei Rusiei şi Chinei, au oprit accesul umanitar în nord-estul sirian.

Consiliul de Securitate i-a cerut secretarului general al ONU Antonio Guterres să prezinte un raport privind posibile rute alternative la punctul de trecere Al-Yarubiyah, dintre Irak şi Siria, iar secretarul general a propus punctul de trecere Tal Abiyad, la graniţa cu Turcia, pentru livrarea de asistenţă destinată civililor din nord-estul Siriei.

Citește și : OMS face apel la calm: Teama şi panica nu ajută!

Coordonatoarea adjunctă a ONU pentru ajutor umanitar de urgenţă Ursula Mueller a avertizat Consiliul că dacă nu sunt găsite rute alternative la Al-Yarubiyah pentru furnizarea de produse medicale “decalajul dintre răspunsul umanitar şi nevoile umanitar se va adânci”.

“Dacă medicamentele se epuizează şi facilităţile medicale nu pot desfăşura proceduri vitale, vor muri oameni”, a subliniat Mueller.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.