Heiko Maas atenţionează cu privire la ‘diplomaţia vaccinurilor’ rusă şi chineză

Publicat:

Ministrul de externe al Germaniei, Heiko Maas, a atenţionat China şi Rusia să nu utilizeze distribuirea de vaccinuri anti-COVID-19 pentru a-şi extinde influenţa în lume, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Lupta împotriva pandemiei nu ar trebui să fie despre “înregistrarea de avantaje geostrategice pe termen scurt”, a declarat politicianul de centru-stânga marţi, în timpul reuniunii ministeriale G20 de la Matera, în sudul Italiei.


Citește și : Ani grei de închisoare pentru o crimă rasistă în Portugalia

Trebuie să le fie clar unor state precum China şi Rusia că alte ţări “nu se gândesc atât de mult la a lor ‘diplomaţie a vaccinurilor'”, a spus Maas. Pandemia trebuie învinsă împreună, a continua el. “Pentru că fiecare dintre noi va fi în siguranţă doar atunci când cu toţii vom fi în siguranţă. Şi toţi ar trebui de fapt să înţeleagă aceasta”, a subliniat ministrul de externe german.

China şi Rusia au oferit vaccinuri altor ţări foarte repede, ceea ce a alimentat acuzaţii cu privire la “diplomaţia vaccinurilor”.

Din Grupul celor mai importante 20 de economii ale lumii fac parte SUA, China, India, Rusia, Germania şi UE. Discuţiile de la Matera, la nivel de miniştri de externe, prefaţează summitului liderilor G20, preconizat să aibă loc la Roma la sfârşitul lunii octombrie.

Reprezentanţii ţărilor G20, ONU şi Uniunii Europene sunt prezenţi fizic la această reuniune, cu excepţia miniştrilor chinez, brazilian şi australian. Rusia şi Coreea de Sud sunt reprezentate de adjuncţi ai miniştrilor de externe.

Citește și : Partidul Comunist Francez a pierdut şi ultimul său bastion electoral

Recent, liderii statelor celor mai industrializate (G7) s-au angajat la rândul lor, la summitul din Anglia, să distribuie un miliard de doze de vaccin anti-COVID-19 statelor sărace, până la sfârşitul anului viitor.

Până acum, China a livrat peste 350 de milioane de doze de vaccin către mai mult de 80 de ţări. Nu se ştie foarte exact dacă acestea au fost donate, vândute la preţul pieţei sau mai ieftin. Rusia a livrat cu mult mai puţine doze de vaccin anti-COVID-19, neexistând cifre oficiale în acest sens.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.