Heiko Maas vrea o mai mare independenţă strategică a Europei

Publicat:

Europa trebuie să dezvolte o independenţă sporită în furnizarea bunurilor economice esenţiale în urma pandemiei de COVID-19, a declarat luni ministrul de externe german Heiko Maas, într-o videoconferinţă cu ambasadorii Germaniei, transmite dpa, potrivit agerpres.

”Este o chestiune urgentă să ne reducem dependenţa în domenii vitale din punct de vedere strategic: în sectorul sănătăţii, dar în egală măsură în energie, tehnologia informaţiei, nutriţie, logistică şi materii prime”, a spus şeful diplomaţiei germane.


Citeşte şi: Cehia îşi redeschide cafenelele, hotelurile, barurile, restaurantele şi piscinele

”În ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea populaţiei noastre, Uniunea Europeană trebuie să poată garanta aprovizionări sigure”, a adăugat Maas, în videoconferinţa organizată în cadrul pregătirilor Germaniei pentru preluarea, la 1 iulie, a preşedinţiei semestriale a Consiliului UE.

El a respins ideea că acest lucru ar însemna o negare a comerţului liber. ”Dar echilibrul între divizarea internaţională a muncii şi riscurile dependenţei strategice trebuie să fie reajustat. Mi-ar plăcea ca Germania şi Europa să fie pionieri în această privinţă”, a explicat demnitarul german.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în Noua Zeelandă

În opinia sa, obiectivul trebuie să fie asigurarea influenţei europene în lume după pandemia de COVID-19.

Pandemia de COVID-19 va avea efecte complexe asupra politicii externe şi de securitate şi ar putea adânci dezechilibrele de la nivel global, deşi nu este clar care ţară ar fi câştigătoare, a încheiat ministrul de externe german.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.