Heinz-Christian Strache îşi dă un reset şi candidează la primăria Vienei

Publicat:

Fostul lider al Partidului Libertăţii (FPOe, de extremă-dreapta) din Austria, Heinz-Christian Strache, a cărui implicare în aşa-numitul scandal Ibiza a dus la căderea ultimului guvern de la Viena, şi-a anunţat intenţia de a reveni pe scena politică, relatează DPA, potrivit agerpres.

Strache a declarat miercuri la Viena că vrea să candideze împotriva actualului primar Michael Ludwig, de la Partidul Social Democrat (SPOe), la alegerile locale din capitala Austriei, din partea unei nou mişcări cetăţeneşti.


Citeşte şi: Arabia Saudită INTERZICE accesul pelerinilor

Politicianul în vârstă de 50 de ani a făcut acest anunţ în timpul discursurilor politice tradiţionale de Miercurea Cenuşii pentru Alianţa pentru Austria (DAOe), un partid fondat recent de dezertori din FPOe.

El a spus despre DAOe că este nucleul pentru o nouă mişcare cetăţenească, pe care o va prezenta în detaliu în câteva săptămâni.

Alegerile locale din Viena ar urma să se desfăşoare în toamnă.

Experţii sunt de părere că intrarea lui Strache în parlamentul landului Viena este posibilă, dar că este puţin probabil că va deveni primar.

Citeşte şi: ATAC armat la o fabrică de bere din SUA! Cinci oameni au murit!

În luna mai, media germane şi austriece au publicat o înregistrare video făcută în secret care îl arăta discutând despre potenţiale acorduri de infrastructură şi de media cu o femeie care se dădea drept donator politic din Rusia.

Scandalul Ibiza, numit astfel după insula spaniolă unde a avut loc întâlnirea, a dus la căderea coaliţiei dintre FPOe şi conservatorii cancelarului Sebastian Kurz (OeVP). Strache şi-a pierdut postul de vicecancelar şi a demisionat din funcţia de preşedinte al FPOe. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile

Zeci de paramedici şi pompieri ucişi în Liban în bombardamentele israeliene din ultimele zile Peste 40 de paramedici şi pompieri au fost ucişi în...

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică

Străinii fug din Liban pe măsură ce ofensiva israeliană se intensifică Cetăţenii străini din Europa, Asia şi Orientul Mijlociu - inclusiv români - au început...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.