X

Henkel va continua pentru moment să facă afaceri în Rusia

Henkel va continua pentru moment să facă afaceri în Rusia, a anunţat luni preşedintele producătorului de bunuri de larg consum, Simone Bagel-Trah, adăugând că activităţile firmei în această ţară sunt supuse restricţiilor, transmite Reuters, potrivit agerpres.  

“Acest fapt este văzut uneori de public într-un mod extrem de critic. Deci, este important pentru mine să subliniez că aplicăm deplin toate sancţiunile”, le-a spus acţionarilor Simone Bagel-Trah, la Adunarea Generală Anuală a companiei germane.

Citește și : Peste 200 de persoane au fost arestate în Rusia în timpul protestelor împotriva războiului

Ea a adăugat că managementul Henkel urmăreşte cu atenţie evoluţiile actuale geopolitice şi va lua măsuri suplimentare dacă va fi necesar.

Henkel, care are aproximativ 2.500 de angajaţi în Rusia, a anunţat la începutul lunii martie că opreşte toate investiţiile, campaniile publicitare şi sponsorizările în această ţară.

Luni, directorul financiar Marco Swoboda a anunţat că Henkel îşi menţine obiectivele pentru 2022, deşi ele sunt foarte ambiţioase, ţinând cont de incertitudinile ridicate şi de creşterea costurilor.

Citește și : Minele din Marea Neagră reprezintă un ‘risc serios’ pentru activitatea maritimă (Ministerul britanic al Apărării)

De la lansarea invaziei în 24 februarie, peste 400 de companii s-au retras din Rusia, lăsând în urmă active de miliarde de dolari.

Tags: HenkelrusiaSimone Bagel-Trah
Categorii: Diaspora