X

Henric al VIII-lea a ordonat DECAPITAREA unui strămoş al iubitei prinţului Harry, Meghan Markle

Lord Hussey un ofiţer foarte bogat şi strămoş al actualei iubite a prinţului Harry, Meghan Markle, a fost judecat şi condamnat la moarte pentru înaltă trădare de regele Henric al VIII-lea în 1536, relatează miercuri ziarul spaniol ABC, conform agerpres.

Potrivit cotidianului The Telegraph, lordul Hussey, primul baron Hussey din Sleaford, căpetenie militară şi foarte bogat, a fost capturat şi decapitat la ordinele regelui casei Tudor, Henric al VIII-lea, sub acuzaţia de complot.

Henric al VIII-lea

Citeşte şi: Un congresman american îşi cere scuze după apariţia unei poze intime pe Twitter – FOTO

Tatăl lui Meghan, Thomas, este descendentul lui Christopher Hussey, din a zecea generaţie, care s-a căsătorit cu Doria Ragland şi au împreună o fetiţă, Rachel Meghan Markle, născută în 1981.

Lordul Hussey s-a născut la Sleaford, Lincolnshire, în 1465, şi era fiul lui Sir William Hussey, preşedintele tribunalului regelui.

El a avut o carieră militară strălucită şi a fost înnobilat în 1497 pentru meritele sale în lupa împotriva rebellilor din Cornwall, conduşi de Lord Audley, în bătălia de la Blackheath (1497), devenind garda de corp a regelui Henric al VIII-lea.

Dar a căzut în dizgraţie după revolta cunoscută sub numele de Pilgrimage of Grace (Pelerinajul Graţiei) din 1536, pe care oamenii săi nu au reuşit să o înăbuşe, fapt ce i-a pus loialitatea sub semnul îndoielii. El a fost declarat vinovat de înaltă trădare, a fost închis în Turnul Londrei şi apoi decapitat.

Ascendenţa lui Megan Markle a fost studiată cu minuţiozitate după ce relaţia sa cu prinţul Harry a devenit publică. Istoricii britanici au descoperit că strămoşii mamei sale făceau parte dintr-o comunitate de sclavi obligaţi să muncească pe plantaţiile din Georgia înainte de emanciparea şi abolirea sclaviei în 1865.

Citeşte şi: Trump l-a făcut PROST şi NERECUNOSCĂTOR pe tatăl unui sportiv american, reţinut în China

“Este incredibil să se descopere că stră-stră-străbunicul din partea mamei lui Meghan era sclav şi că stră-stră-străbunicul din partea tatălui era un ofiţer din New Hampshire, care avea sânge albastru”, notează The Telegraph.

Actriţa a încheiat filmările la ultimul sezon al serialului american “Suits”, în mijlocul speculaţiilor că s-a mutat la Londra cu prinţul Harry şi că se pregătesc de nuntă.

Tags: bătălia de la Blackheathcasa TudorChristopher HusseyCornwallHenric al VIII-leaLincolnshireLord AudleyLord HusseyPilgrimage of Grace (Pelerinajul Graţiei)Prinţul HarryRachel Meghan MarkleSleafordTurnul Londrei
Categorii: Diaspora