Herbert Diess demisionează din funcţia de director general al grupului auto german Volkswagen

Publicat:

Herbert Diess a decis să demisioneze din funcţia de director general al grupului auto german Volkswagen, urmând să fie înlocuit de la 1 septembrie de actualul director al companiei Porsche, Oliver Blume, informează publicaţia Der Spiegel , informează mediafax.

Grupul auto Volkswagen a anunţat vineri după-amiază că Herbert Diess a decis să se retragă din funcţie. Diess a informat Consiliul de supraveghere al grupului Volkswagen că demisia sa va deveni efectivă de la 1 septembrie.


Citește și : Ucraina ignoră Rusia şi anunţă că va semna un acord pentru cereale doar cu ONU şi cu Turcia

Herbert Diess se află la conducerea grupului auto Volkswagen din aprilie 2018, după ce anterior fusese director al companiei BMW.

Succesorul lui Herbert Diess în funcţia de director general al grupului Volkswagen va fi Oliver Blume, actualul director al companiei Porsche, care face parte din grupul auto german. Blume va rămâne şi director la Porsche, dar va prelua postul de director general al grupului şi va fi ajutat la nivel executiv de actualul director financiar, Arno Antlitz.

Hans Dieter Pötsch, preşedintele Consiliului de supraveghere al grupului Volkswagen, din care fac parte companiile Volkswagen, Audi, Bentley, Seat, Škoda şi Porsche, i-a mulţumit lui Herbert Diess pentru activitate. Diess “a contribuit decisiv la transformarea concernului atât din funcţia de director al companiei Volkswagen, cât şi din cea de director al grupului”, a declarat Hans Dieter Pötsch.

Citește și : A cincea execuţie pentru trafic de droguri în Singapore

Herbert Diess a pledat pentru tranziţia grupului VW spre motoare electrice, dar în ultima perioadă performanţele au fost afectate de blocajele din reţele de aprovizionare cu piese şi de problemele în dezvoltarea sistemelor softwware.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.