Hezbollah a lansat pentru prima dată o rachetă balistică în direcţia Tel Avivului

Publicat:

Hezbollah a lansat pentru prima dată o rachetă balistică în direcţia Tel Avivului

Locuitorii din Tel Aviv s-au grăbit către adăposturile antiaeriene miercuri dimineaţă, când gruparea şiită libaneză Hezbollah a tras în premieră o rachetă balistică asupra oraşului, informează agenţia de presă israeliană TPS, potrivit stiripesurse.ro.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunţat că sistemul de apărare antiaeriană Arrow a interceptat racheta.


Citeşte şi: Un tsunami de 50 de centimetri a lovit la sud de Tokyo – Stiripesurse.md

Hezbollah a confirmat lansarea rachetei, care a declanşat sirenele de avertizare în mai multe comunităţi de coastă, inclusiv în Netanya.

Hezbollah a lansat pentru prima dată o rachetă balistică în direcţia Tel Avivului

Hezbollah a anunţat miercuri că racheta a vizat sediul Mossad de lângă Tel Aviv, despre care spune că este responsabil pentru asasinarea liderilor săi şi aruncarea în aer a pagerelor şi walkie-talki-urilor deţinute de membri ai grupării, potrivit Reuters.

Mişcarea Hezbollah din Liban, susţinută de Iran, a lansat sute de rachete şi obuze asupra Israelului în ultimele zile, pe fondul intensificării tensiunilor în sudul Libanului, aminteşte Reuters.

Armata israeliană a desfăşurat cele mai ample bombardamente săptămâna aceasta, care au vizat lideri ai Hezbollah şi au lovit sute de ţinte în adâncul Libanului, raidurile soldându-se cu peste 500 de morţi şi mai bine de 1.800 de răniţi.

Hezbollah a lansat pentru prima dată o rachetă balistică în direcţia Tel Avivului

Marţi, într-un raid israelian asupra capitalei libaneze Beirut a fost ucis un comandant al Hezbollah, Ibrahim Qubaisi, care conducea forţa de rachete şi obuze a grupării.

EFE relatează că biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că acesta va avea miercuri consultări cu autorităţile din domeniul securităţii cu privire la continuarea atacurilor din Liban, iar joi va călători la New York pentru a-şi ţine discursul la ONU, de unde se va întoarce sâmbătă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Condamnatul care a petrecut cei mai mulţi ani pe culoarul morţii, declarat nevinovat după 46 de ani

Condamnatul care a petrecut cei mai mulţi ani pe culoarul morţii, declarat nevinovat după 46 de ani Japonezul Iwao Hakamada este condamnatul care a petrecut...

Elon Musk neagă orice relație romantică cu Giorgia Meloni

Elon Musk neagă orice relație romantică cu Giorgia Meloni Elon Musk a respins zvonurile despre o relație romantică cu premierul Italiei, Giorgia Meloni, după ce...

Primarul orașului New York, Eric Adams, pus sub acuzare

Primarul orașului New York, Eric Adams, pus sub acuzare Primarul orașului New York, Eric Adams, a fost pus sub acuzare pentru cel puțin o acuzație...

Evenimentele Zilei de 27 septembrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 27 septembrie în Istorie 27 septembrie este a 270-a zi a calendarului gregorian și a 271-a zi în anii bisecți. 95 zile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.