Hillary Clinton A APROBAT diseminarea în presă a acuzațiilor privind aşa-zisele legături ale lui Trump cu Rusia

Publicat:

Fostul director de campanie al lui Hillary Clinton a spus că a avut ideea de a divulga acuzațiile privind legăturile lui Trump cu Rusia mai multor oficiali înalți de campanie.

Fostul director de campanie al lui Clinton, Robby Mook, a mărturisit că fosta candidată la președinția SUA, democrata Hillary Clinton, a aprobat difuzarea materialelor care susțin că există un canal de comunicare secret între Organizația Trump și Alfa Bank din Rusia, în ciuda faptului că oficialii de campanie nu erau „pe deplin încrezători” în legitimitatea datelor, transmite Fox News


Fostul consilier general al FBI, James Baker, a mărturisit că biroul a investigat datele care pretindeau o legătură între Trump și banca legată de Kremlin și a constatat că „nu era nimic acolo”.

Mook a fost chemat vineri la tribună pentru mărturie de către apărarea lui Michael Sussmann.

În timpul interogatoriului de către procurorul guvernamental Andrew DeFillippis, Mook a fost întrebat despre felul în care echipa de campanie a perceput acuzațiile referitoare la Alfa Bank şi legăturile cu Trump și dacă intenționează să transmită datele presei.

Mook a spus că a fost informat pentru prima dată despre problema Alfa Bank de către consilierul general de campanie Marc Elias, care la acea vreme era partener la firma de avocatură Perkins Coie.

Mook a mărturisit că i s-a spus că datele au venit de la „oameni care aveau experiență în acest tip de probleme”.

Mook a spus că staff-ul de campanie nu era total încrezător în legitimitatea datelor, dar a sperat să ofere informațiile unui reporter care ar putea să le „cerceteze” în continuare pentru a determina dacă sunt „exacte” sau „substantive”.

El a mai spus că a discutat dacă să ofere informațiile unui reporter cu înalți oficiali de campanie, inclusiv cu președintele de campanie John Podesta, consilier principal pentru politici, acum consilier pentru securitate națională la Casa Albă, Jake Sullivan, și directorul de comunicații Jennifer Palmieri.

„Am discutat despre asta și cu Hillary”, a spus Mook.

„Nu îmi amintesc substanța conversației, dar, teoretic, discuția a fost, hei, avem asta și vrem să o dăm presei”, a spus Mook.

Reprezentantul guvernamental l-a întrebat pe Mook dacă Clinton a aprobat „diseminarea” datelor către mass-media.

„Ea a fost de acord”, a mărturisit Mook.

Mai târziu, Mook a spus că „nu își poate aminti secvența exactă a evenimentelor”, când a fost întrebat dacă a împărtășit cu Clinton ideea de a transmite presei acuzațiile Trump-Alfa Bank înainte sau după luarea deciziei.

„Tot ce îmi amintesc este că a fost de acord cu acea decizie”, a mărturisit Mook.

Sussmann a fost acuzat că a făcut o declarație falsă către FBI când i-a spus lui Baker în septembrie 2016, cu mai puțin de două luni înainte de alegerile prezidențiale, că nu lucra „pentru niciun client” atunci când a solicitat și a participat la o întâlnire în care el a prezentat „pretinse date și „cărți albe” care ar fi demonstrat un canal de comunicare secret” între Organizația Trump și Alfa Bank, care are legături cu Kremlinul.

Echipa lui Durham susține că Sussmann lucra, de fapt, pentru doi clienți: campania lui Hillary Clinton și un director de tehnologie, Rodney Joffe. După întâlnirea cu Baker, Sussmann a facturat campania lui Hillary Clinton pentru munca sa.

Sussmann a pledat nevinovat la această acuzație.

Mook, mai devreme la interogatoriul din partea apărării, a fost întrebat dacă el sau cineva din campania lui Clinton a aprobat sau i-a dat lui Sussmann permisiunea să aducă acuzațiile la FBI, la care a spus: „Nu”.

Mai târziu, apărarea l-a mai interogat pe Mook, întrebând dacă Hillary Clinton însăși a aprobat ca Sussmann să meargă la FBI.

„Nu știu”, a mărturisit Mook.

Când a fost întrebat din nou, el a spus: „Nu știu… nu știu de ce ar face-o”.

Procurorul guvernamental, în declarația sa de deschidere de marți, a susținut că transmiterea de către Sussmann a acuzațiilor Trump-Alfa Bank către FBI face parte din planul campaniei Clinton de a crea o „surpriză din octombrie” împotriva candidatului de atunci, Donald Trump.

Guvernul a decis să admită un tweet al lui Clinton din 31 octombrie 2016 ca dovadă, în ciuda deciziei luna trecută a judecătorului de district american Christopher Cooper că instanța va exclude acel tweet ca fiind doar un zvon.

Cooper, vineri, a aprobat moțiunea guvernului de a admite tweet-ul lui Clinton, care spunea:

„Specialiştii în informatică au descoperit, se pare, un server ascuns care leagă Organizația Trump de o bancă cu sediul în Rusia”.

Clinton a împărtășit, de asemenea, o declarație a lui Jake Sullivan, care a declarat: „Aceasta ar putea fi cea mai directă legătură de până acum între Donald Trump și Moscova. Specialiştii din informatică au descoperit un server ascuns care leagă Organizația Trump de o bancă cu sediul în Rusia”.

Sullivan a spus că „linia telefonică secretă ar putea fi cheia pentru deblocarea misterului legăturilor lui Trump cu Rusia”.

„Această linie de comunicare poate explica adorația bizară a lui Trump față de Vladimir Putin și susținerea atâtor poziții pro-Kremlin de-a lungul acestei campanii”, a continuat declarația lui Sullivan din 2016. „Ridică întrebări și mai îngrijorătoare în lumina gândirii Rusiei asupra eforturilor de hacking, care sunt în mod clar menite să atace campania lui Hillary Clinton”.

Sullivan a adăugat că „pot doar presupune că autoritățile federale vor explora acum această legătură directă dintre Trump și Rusia, ca parte a anchetei lor existente cu privire la amestecul Rusiei în alegerile noastre”.

Când i s-a cerut definiția unei „surprize din octombrie”, vineri, Mook a mărturisit că este „ideea că aveți o cercetare devastatoare a opoziției și o aruncați asupra candidatului, astfel încât candidatul să nu aibă timp să răspundă sau să-și revină și, ca urmare, va pierde alegerile”.

Când a fost presat să identifice data tweet-ului lui Clinton pentru juriu, Mook a declarat: „31 octombrie 2016”.

Mook a apărat tweet-ul spunând: „Nu l-am văzut ca un fel de glonț de argint și cred că nici alții din campanie nu au făcut asta”.

În ceea ce privește acuzațiile Trump-Alfa Bank în general, Mook a spus: „Am crezut că acest lucru este foarte suspect și, dacă este adevărat, am vrut ca publicul american să știe cu siguranță despre asta”.

Mook a numit din nou datele „cu siguranță alarmante și suspecte”.

Între timp, Baker a mărturisit joi că FBI a început o investigație asupra acuzațiilor Trump-Alfa Bank, care a durat „câteva săptămâni, poate o lună, poate o lună și jumătate”.

„Am ajuns la concluzia că nu există nicio substanțială”, a mărturisit Baker. „Nu am putut să confirmăm. Nu am putut confirma că a existat un canal de comunicații secret.”

„Nu era nimic acolo”, a adăugat Baker.

În mărturia de săptămâna trecută, agentul special FBI Scott Hellman a mai spus că datele care dezvăluie presupusul canal de comunicații secrete dintre Trump și Rusia pe care Sussmann l-a adus la FBI s-au dovedit a fi neadevărate și a spus că nu este de acord cu narațiunea.

Hellman a mărturisit că cel care a redactat narațiunea care descrie datele DNS a fost „5150” și a clarificat la stand că însemna că credea că persoana care a ajuns la concluzii „suferea de o dizabilitate mintală”.

Mărturia lui Mook care dezvăluie că Clinton a aprobat planul de a împărtăși presei acuzațiile Trump-Alfa Bank vine după ce Fox News a raportat pentru prima dată că CIA, datând din iulie 2016, avea informații despre „aprobarea unui plan” de către Clinton de a lega Trump de Rusia”, ca mijloc de a distrage atenția publicului de la utilizarea ei a unui server de e-mail privat”.

Fox News a obținut notițe desecretizate de la directorul CIA de atunci, John Brennan, după ce l-a informat pe președintele de atunci, Barack Obama pe 28 iulie 2016, amintind pretinsa „propunere a lui Clinton din partea unuia dintre consilierii ei în politică externă de a-l denigra pe Donald Trump, stârnind un scandal în care susținea interferența serviciilor de securitate ruse .”

Informațiile au fost transmise în mod corespunzător către FBI în cadrul unui responsabil operațional de contrainformații (CIOL) și în atenția directorului FBI de atunci James Comey și a directorului adjunct adjunct al contrainformațiilor Peter Strzok pe 9 septembrie 2016.

„Următoarele informații sunt furnizate pentru utilizarea exclusivă a biroului dumneavoastră pentru acțiuni de investigație de fond sau în scopuri de conducere, după caz”, se spunea în nota CIA din 2016 către Comey și Strzok.

„La cererea verbală a FBI, CIA oferă exemplele de mai jos de informații pe care celula de fuziune CROSSFIRE HURRICANE le-a adunat până în prezent”, a continuat nota. „Un schimb [EXPURSAT] în care se discută despre aprobarea de către candidata la președinție Hillary Clinton a unui plan privind candidatul la președinția americană Donald Trump și hackerii ruși care împiedică alegerile din SUA, ca mijloc de a distrage atenția publicului de la utilizarea de către ea a unui server de e-mail privat”.

Nota a fost puternic redactată.

Fox News a informat pentru prima dată că acele materiale au fost furnizate Departamentului de Justiție de către fostul director al Serviciului Național de Informații, John Ratcliffe, în 2020 pentru a sprijini investigația consilierului special John Durham cu privire la originile anchetei Trump-Rusia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții

Războiul hibrid al Kremlinului contra Chișinăului: Recean dezminte falsurile lansate legate de pensii, medicamente și subvenții Premierul Dorin Recean a dezmințit falsurile răspândite ,,tot mai...

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu

Importul de culturi cerealiere și oleaginoase va fi licențiat provizoriu Aleșii poporului au adoptat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede licențierea...

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.