Hillary Clinton susține că și-a dat seama de ce a pierdut alegerile: Trump a ştiut să răspundă frustrărilor ‘milioanelor de albi’

Publicat:

Fosta candidată democrată la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a admis într-un interviu că republicanul Donald Trump, câştigătorul scrutinului, a ştiut mai bine să vină în întâmpinarea dorinţelor şi frustrărilor ‘milioanelor de albi’ şi să câştige votul acestora, consemnează luni agenţia EFE.

‘El (Trump) a avut mult succes adresându-se unei nostalgii care poate oferi speranţă, consolare, rezolva nemulţumiri a milioane de oameni supăraţi pentru ce au câştigat alţii’, a spus Hillary Clinton în interviul acordat postului CBS.


Întrebată dacă vorbind despre ‘milioane de oameni supăraţi’ a făcut referire la populaţia albă, ea a răspuns afirmativ.

‘Eu am crezut că mulţi americani erau supăraţi din cauza crizei financiare. Ştiam că existau şi resentimente, dar am apreciat că responsabilitatea mea era să ofer răspunsuri acestor resentimente, nu să le amplific’, a completat Hillary Clinton.

‘Cred că a fost o greşeală, pentru că mulţi oameni nu doreau să audă planurile mele. Doreau să le împărtăşesc supărarea. Şi ar fi trebuit să fac mai mult pentru a le demonstra că îi înţeleg’, a recunoscut mai departe fosta candidată a democraţilor la preşedinţia SUA, admiţând totodată că a pierdut multe oportunităţi în acea campanie.

Ea a mărturisit de asemenea că încă o doare înfrângerea în alegeri şi că a resimţit învestitura lui Trump la Casa Albă, pe 20 ianuarie, ca pe o ‘experienţă extracorporală’. Iar discursul susţinut atunci de Trump ea l-a perceput ca pe ‘un strigăt al instinctului naţionalist alb’.

Hillary Clinton s-a destăinuit în acest interviu înainte să înceapă, pe 18 septembrie, un turneu în 15 oraşe americane, începând cu Washington, pentru a-şi prezenta cartea de memorii, ‘What Happened’ (Ce s-a întâmplat), care va putea fi cumpărată începând de marţi.

După luni de reflecţie, Hillary a ajuns la concluzia că ea a făcut o campanie electorală tradiţională, în timp ce campania lui Donald Trump a fost ‘un program de tele-realitate’. Dar, odată ajuns în Biroul Oval, acesta din urmă şi-a dat seama că acolo ‘este mult mai greu decât şi-a imaginat’, a mai spus ea în interviu.

Hillary Clinton a mai recunoscut faptul că greşeala cea mai mare a ei a fost folosirea unei mesagerii private pe vremea când a condus Departamentul de Stat, un scandal care odată declanşat nu a mai reuşit niciodată să-l oprească.

Cât despre planurile ei viitoare, Hillary Clinton a răspuns: ‘Am terminat cu candidatura. Dar nu am terminat cu politica, întrucât chiar cred că viitorul ţării noastre este în joc’, fără să ofere însă detalii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini

Italia a simplificat condiţiile pentru angajarea muncitorilor străini Italia a simplificat condiţiile de intrare în ţară şi a redus obstacolele birocratice pentru muncitorii străini, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.